kuva kuva 1

Viime kesän huonon mustikkasadon jälkeen, odotti mökillä mukava yllätys; rantaan vievä rinne oli valtoimenaan mustikkaa! Viikon kun malttaisi vielä odottaa, niin marjat ovat varmasti täysin kypsiä. Käytän mustikkaa todella paljon, lähes päivittäin, enkä malttanut olla nytkään keräämättä jo kypsimmän näköisiä marjoja aamupuuron joukkoon. Useimmiten käytän mustikkaa juuri puuron päällä, sekä jugurtin kanssa ja smootheissa, mutta nyt kesällä niitä menee ihan sellaisenaan. Ja eilisen metsäjuoksun jälkeen maistuivat mustikat lettujen kanssa- tässä tosin osa pensasmustikoita. 

Mustikka, metsiemme oma antioksidanttirikas superfood, onkin erinomainen terveyspommi. Vitamiinien ja suuren antioksidanttipitoisuutensa lisäksi, sillä on paljon myös muita terveyttä edistäviä vaikutuksia; mustikat saattavat mm. auttaa ruuansulatusta, suojata syövältä, hillitä tulehduksia ja jopa parantaa oppimista ja kognitiivisia kykyjä, jonka takia sitä kutsutaankin “number1 Brain Foodiksi”. Kannattaa siis hyödyntää metsien satoa ja pakastaa mustikoita talven varalle!

kuva

kuva 2

Juoksulenkillä bongasin myös metsämansikoita

Heidi xx

2 Comments

 1. Tiina / Parempia polkuja

  Mustikat on ihania! Minä syön myös mustikoita jok’ikisenä arkipäivänä aamupalalla ympäri vuoden 🙂 En tiedä pääsenkö mustikkametsään, mutta vähintään ostan laatikon tai kolme pakastettavaksi ensi talvea varten.

  Reply
  • Heidi

   Samoin! Maistuvat etenkin juuri aamupalalla 🙂 Toivottavasti mustikat vielä “tallella”, kun saavumme lomalta 🙂
   terkuin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *