Ex tempore Halloween Run

mennessä | marras 1, 2015 | Juoksu, Juoksutapahtuma, Lifestyle, Luokittelematon, Uncategorized | 3 Kommentit

Spontaaneista juoksuista alkaa tulla jo enemmänkin tapa kuin poikkeus- eiliselle Halloween Runille osallistumisesta, kun päätin vain 45 minuuttia ennen starttia. Viidessä minuutissa yökkäristä trikoihin ja vauhdilla kohti Talia. Siinä hässäkässä en ehtinyt etsiä edes sykevyötä, josta ei lopulta olisi ollut edes hyötyä, sillä kellon akku näytti nollaa jo lähtöviivalla. Sentään oikeat tossut nappasin jalkaa; New Balancen Zante on suosikkitossuni nopeille matkoille.

Feel Good- sillä meiningillä olen viime aikoina tehnyt omia treenejä ja ilmoittautuminen tapahtumiinkin on tapahtunut hetken mielijohteesta. Perjantaina hölköttelin kevyesti Pop up shopilta mutkan kautta kotiin ja kilometrejä kertyi reilut kymmenen. Marraskuun ajan työmatka taittuu ehkäpä osittain siis juosten 🙂 Juoksu tuntui melko tahmealta ja siinä vaiheessa hautasin viimeisetkin toiveet seuraavan aamun juoksusta. Leffailta perheen kesken, popcornia ja Kolmen Kaverin jäätelöä kuulosti parhaalta juuri silloin. Kuinka vähän tiesinkään…

Lauantaiaamun koittaessa ja instagramia selatessa, sain @tanjapihan kuvasta kuitenkin inspiraation, että mitäpä jos sittenkin lähtisi… ihan vaan huvin vuoksi, kevyen rennosti. Viimeisestä kovemmasta treenistä, kun oli jo aikaa. Tarkoituksenani oli mennä bloggareille järjestettyyn yhteistyöpäivään, mutta ehkä sinne ehtisi myöhemminkin. Vartin yli yksitoista vedin viimein trikoot jalkaan, otin pari geeliä, vesipullon ja vaihtotakin mukaan. Laura kävi tekemässä jälki-ilmoittautumiseni.

FullSizeRender

Paikan päällä tapasin Lauran, jonka kanssa vaihdettiin pikaisesti muutama sana ja sain numeroni. Lauralla oli kiire jo alkuverkkaan, sillä lähtöön oli vain puoli tuntia aikaa ja Lauralla tavoitteena vitosen ennätys- joka sieltä sitten rapsahtikin, upeaa Laura! Jäin odottelemaan vielä Tanjaa ja nappasin yhden geelin, sillä aamupalasmoothiesta oli kulunut jo monta tuntia. Tanjan kanssa hieman juoksenneltiin ja tehtiin dynaamisia liikkeitä. Lyhyemmille matkoille, ja etenkin viileämmillä ilmoilla, on hyvä tehdä edes jonkunlainen alkuveryttely.

IMG_5235 IMG_5208

IMG_5228

 

Ajatuksenani oli pitää Tanjalle 5.30 vauhtia viiteen kilometriin asti, mutta kellon akun ottaessa lopputilin oli vauhti alkumatkasta vain arvailua. Ensimmäiseen kilometriin meni noin 5.20, jonka jälkeen päätin kiristää hieman tahtia ja juosta oman juoksun fiiliksen mukaan. Toiselle on vaikea ylläpitää tiettyä vauhtia, ellei pysty kellosta seuraamaan keskivauhtia. Ensimmäisen himmailukilometrin jälkeen vauhti kiihtyikin melkoisen paljon ja juoksu kulki kuin unelma. Ajasta ei ollut tietoakaan ja olikin ihanan vapauttavaa pitkästä aikaa juosta ilman kelloa, kilometri kilometriltä fiiliksen mukaan. Koko matkan ajan juoksu tuntui vahvalta ja jaksoin vetää viimeisen pitkän mäenkin hyvällä vauhdilla. Tärkeintä itselleni on juurikin hyvällä fiiliksellä tekeminen, silloin ajalla ei ole niin väliä. Toki viimeisillä kilometrillä oltiin kaukana mukavuusalueelta. Vasta illalla kävin katsomassa tuloslistaa ja oma aika oli 47.46 – tyytyväinen saa olla 🙂

Reitti kulki tutuissa Munkan ja Talin maastossa. Melko tasainen reitti viimeistä ylämäkeä lukuunottamatta. Aurinko lämmitti mukavasti ja jo alkuvaiheessa huomasin juoksuliivin olevan aivan liikaa. Mukava tapahtuma jälleen kerran, tunnelma paikalla oli hyvä ja monet juoksijat olivat hienosti panostaneet asuihin. Onneksi lähdin mukaan ja ensi vuonna voisi itsekin harkita pukeutumista 🙂

IMG_0084

Viime vuonna juostiin samalla kokoonpanolla 🙂

Juoksun jälkeen pikapikaa kotiin ja hyvin ehdin piipahtaa vielä Indidaysin tapahtumassakin 🙂

Osa kuvista: Runner’s High

Heidi xx

3 Kommentit

 1. Maija

  Vitsi, mielettömät juoksufiilikset tuli tästä postauksesta. Harmi vaan että en saa juosta lonkan bursiitin takia. ? Onko vinkkejä miten kannattaisi sitä kuntouttaa? 15min. lääkärinvastaanotolla ei muuta saa kuin piikin kankkuun.

  Vastaa
  • Maija

   Kiitos nopeasta vastauksesta. Eipä lääkäri muuta neuvonut kuin ’älä juokse mutta pyöräillä saat.’ Täytyypä tsekata tuo linkki. Kiitti!

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *