Herkullinen aamiainen karpalosta

by | Oct 18, 2013 | Aamupala, Lifestyle, Luokittelematon, Raakaruoka, Ruokavalio | 0 comments

Karpalot ovat pikku hiljaa valloittaneet kauppojen hyllyt. Ja siitä tulikin mieleeni resepti “raaka karpalopuurosta”, jota tein koko viime lokakuun. Resepti löytyy TASTA postauksesta. 

Karpalo on punainen kuin puolukka, mutta kooltaan huomattavasti isompi. Myös maultaan se on lähes puolukkainen, mutta C-vitamiinia karpalossa on yli kaksi kertaa enemmän kuin puolukassa! Myös kaliumia karpalossa on yli kolminkertainen määrä puolukkaan verrattuna. Nyt pahimpaan flunssa- aikaan karpalo onkin erinomainen “luonnonlääke”, sillä sen tiedetään lievittävän tulehduksia ja kuumetta. 


Cranberries are hitting the stores, and that reminded me about this yummy cranberry mousse I made all the time last october. You can find the recipe from THIS post.

Cranberry is red as lingonberry, and even taste similar,  but twice a size. Vitamin- C cranberry has  twice as much and kalium three times more than lingonberry! And its known also to reduce fever and inflammation, so its great now, when everyone seems to feel a bit under the weather.


0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *