Hyvän Päivän Salaisuus…

by | Jul 6, 2014 | Aamu, Aamupala, Lifestyle, Luokittelematon, Mindfulness | 2 comments

… alkaa jo aamusta. Jokaisella meillä on omat keinomme ja rutiinit, miten päivä saadaan parhaiten käyntiin heti aamusta. Oletko huomannut, kuinka aamun fiiliksistä voi jo melkein päätellä miten päivä tulee sujumaan? Mielellä on vahva voima ajatuksiimme ja tutkimusten mukaan meillä onkin jopa 60 000 ajatusta vuorokaudessa! Ajatuksia tulee ja menee, ja kaikki tunnetilat kuuluvat elämään, mutta uskon, että omalla positiivisella asenteella varmasti myös mieli ja ajatukset kirkastuvat. Asioissa on aina kaksi puolta, mutta missä valossa haluat ne nähdä, on vain sinusta kiinni.


Tässä omia kokemuksiani, jotka auttavat starttaamaan päivän kuin päivän käyntiin. Kommenttiboksiin otan mielelläni vastaan myös teidän kokemuksia hyvän päivän salaisuuksista 🙂

* Herää sen verran ajoissa, että ehdit rauhassa tekemään aamutoimet. Valmistele aamua jo edellisenä iltana. Laita vaatteet valmiiksi jo illalla ja aamupalankin voit tehdä jo jääkaappiin tekeytymään, esimerkiksi raakapuuron. Kiire tunnetusti lisää stressiä. Vältä torkuttamista!

* Kirjoita ylös positiivisia ajatuksiasi ja asioita, joista olet kiitollinen tänään. Usein unohdamme negatiivisten asioiden alle, ne asiat, joista voisimme olla kiitollisia. Sen sijaan, että voivottelisimme asioita, joihin emme juuri sillä hetkellä voi vaikuttaa, keskitä energiasi niihin positiivisiin asioihin, joihin voit vaikuttaa. 

* Aloita aamu isolla lasillisella vettä, johon voit aineenvaihduntaa tehostamaan lisätä hieman sitruunanmehua. Aamuisin otan myös vitamiinit; D-vitamiinin sekä vuodenajasta riippuen tai kuuriluontoisesti rautaa, sinkkiä ja monivitamiiniä, sekä iltaisin vielä magnesiumia. Magnesium on ehdoton, silloin kun liikkuu paljon.

* Jos olet aamuvirkku, tee pieni treeni heti aamusta. Treeni voi olla aamujoogaa, venyttelyä tai vaikkapa juoksulenkki. Itse nautin juoksusta heti aamutuimaan, jonka jälkeen olo on ihanan raikas, ja viimeistään silloin koko keho on hereillä. Juoksu toimii myös meditaationa, ja monet hankalaltakin vaikuttavat asiat selkiytyvät. Huonokin aamu saa kirkkaamman ja positiivisemman sävyn pienellä lenkillä. 

* Syö aamupala rauhassa, mielellään ilman kännykkää tai tietokonetta. Keskity ruokailuun ja nauti siitä mitä syöt. 

Oikein aurinkoista sunnuntaita kaikille, tästä tulee hyvä päivä 🙂 


2 Comments

 1. Tiinuska

  Blogisi on ihana! 🙂 Tässä on kyllä aika täydellinen kombo uuteen hyvään päivään. Itse lisäisin tähän vielä, että jos taloudessasi asuu muitakin, niin halaa heitä aamulla. Kosketuksella on ihmeitä tekevä voima 🙂

  Reply
  • Heidi

   Kiitos Tiinuska 🙂 ja todellakin, halaus ehdottomasti ja pusu. Myös iloinen tervehdys lenkkipolulla piristää päivää 🙂 Oikein ihanan aurinkoista sunnuntaita sinulle 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *