Iltalenkkiä & Bulletproof- kahvia

by | Jun 22, 2014 | Aamupala, Bulletproof, Hyvinvointi, Juoksu, Luokittelematon, Treeni, voikahvi | 0 comments

Juhannuksen ainoa lenkki, tai ylipäätään ainoa treeni taittui kauniissa metsämaisemissa (vesijuoksua lukuunottamatta). Rakastan juoksemista metsässä keskellä ei mitään, mutta hassua, että samalla en voi olla tähyilemättä ympärilleni pienestäkin rasahduksesta. Hirviä ja käärmeitä on matkalle sattunut useammankin kerran, mutta noin 10 kilometrin päässä aiemmin keväällä nähty karhu saa sykkeet nousemaan jo ajatuksesta. Matka taittui lauleskellen- varmasti juoksivat kaikki kauas pakoon 😀 

Bulletproof eli BP eli voikahvi oli testissä nyt juhannuksen ajan, ja maistatutin sitä samalla lähes koko suvulle :D. Tuttavallisemmin BP tai voikahvi maistuu ja näyttää mielestäni aivan cappuccinolle, mutta tietenkin ilman maitoa. Jopa “kahvittomat” ystävät tykkäsivät tästä, ja joka aamu keittelinkin kyseiset kahvit koko juhannusseurueelle. Kahvi antoi hyvin energiaa pitkälle päivään, ja tällä jaksoi hyvin ilman välipaloja myöhäiselle lounaalle asti. 


Mikä Bulletproof? 

Bulletproof on biohakkeri Dave Aspreyn kehittelemä voikahvi, joka antaa energiaa koko päiväksi, sekä tekee olon energisoituneeksi, valppaaksi, keskittyneeksi ja sillä on myös kehoa lämmittävä vaikutus. Tarvitset vain hyvälaatuista kahvia (mielellään luomua!!), MCT-öljyä ja luomu voita. Tiedän, kuulostaa epäilyttävältä, varsinkin kun voita keittiössäni näkee vain hyvin harvoin… Mutta pakkohan tätä oli testata. 

Voikahvissa tärkeintä ovat hyvät laadukkaat raaka-aineet. Markettien kahvien sijaan olisi hyvä käyttää luomu kahvia- itse käytin Living Earthin luomu pakurikahvia, jota löytyy ainakin Life kaupoista. CocoVin MCT- öljy (Medium Chain Triglycerides), joka on valmistettu 100% kookoksesta, on erinomainen energianlähde aivoille, sekä hyvä energialisä ennen treeniä. Sen rasvahapot imeytyvät elimistöön muita rasvoja helpommin- öljy onkin suosittu etenkin urheilijoiden ja painonpudottajien keskuudessa. Voi kannattaa myös ostaa luomuna, paras löytyy kuulemma Lidlistä, joka on suolaton luomu voi. Voin sijasta voit käyttää myös gheetä, mutta sitä voi olla vaikeampi löytää kaupasta. 

Bulletproof kahvin virallinen resepti: 2 kuppia mustaa luomu kahvia, 2 rkl luomu voita tai gheetä ja 2 rkl MCT- öljyä. Blendaa sekaisin tehosekoittimessa, jolloin kahvista tulee ihanan kermaista. 

Itse sovelsin ohjetta ja laitoin reilut 3 kupillista luomu pakurikahvia, 1 rkl luomu voita ja 1 rkl MCT- öljyä. Rasvoja laitoin tarkoituksella vähemmän, sillä söimme kahvin lisäksi aamupalan. Parhaat tehot kahvista saa kuitenkin irti ilman aamupalaa ja silloin rasvan määrää voi lisätä. Tätä täytyy kokeilla ennen aikaisia aamutreenejä. Ensi vaikutelma kahvista oli erittäin positiivinen, ja maku kuin kunnon cappucinossa. Varmasti tulen tekeemään jatkossakin.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *