Merituuli tuntuu kevyesti iholla, ei kylmänä, mutta olen yllättynyt kuinka viileä päivä oli edellispäivään verrattuna. Silmät suljettuna kuuntelen Nitan sanoja läsnäolosta, ja mietin, kuinka paljon joogaa ja meditaatiota olenkaan kaivannut. Ajatukset tulevat ja menevät, ja mitä enemmän ajattelen “mielen tyhjennystä” tai läsnäoloa, sitä enemmän ajatuksia mieleen tulvii. Annan ajatuksien tulla ja mennä, ja keskityn hengitykseen- hyvä tapa saada mieli hiljaiseksi. 

Näin alkoi eilinen Nitan, Timon ja Twenty Knotsin jooga/SUP- päivä Kalastajatorpalla. Meditaatiota, Flow- ja Acrojoogaa, SUP:pailua ja lopuksi vielä joogaa merellä SUP-laudan päällä. 

Acro-joogaan tutustuin ensimmäistä kertaa Formenteralla Jax Lysycian opeissa. Superhauskaa “leikkiä”, jossa tärkeässä osassa ovat kehonhallinta, keskivartalon tuki, vartalon linjaus, luottamus pariin ja uskallus testata uusia juttuja. Acrojooga on Kaliforniasta lähtöisin oleva joogamuoto, joka on yhdistelmä joogaa, pariakrobatiaa ja thaihierontaa. Kaikki liikkeet käytiin ensin läpi Timon johdolla, jonka jälkeen liikkeet testattiin kolmen ryhmissä; tukimies, lentäjä ja sparraaja. Liikkeiden oikea tekniikka ja juuri vartalon linjaus, keskivartalon tuki sekä tasapaino saavat “lentäjän” kuin lentäjän tuntumaan höyhenen kevyeltä. Moni liike itseasiassa näyttää paljon vaikeammalta kuin oikeasti onkaan. Lopuksi nautin aamuteet samalla, kun Nita teki “jalkaprässiä”. Kuka tässä kuntosalia tarvitsee!! 

Kevyttä lounasta nautiskeltiin meren rannassa. Aamun viileydestä ei enää ollut tietoakaan ja vaatekertoja sai vähentää SUPpailuun. Merenkäynti oli yllättävän kova ja keskivartalolla sai tehdä oikein kunnolla töitä. Suppailu onkin todella hyvä tasapaino- ja keskivartalo-treeni, joka ei kuitenkaan tunnu treeniltä, vaan enemmänkin sosiaaliselta tapahtumalta. Tänä kesänä aion tuoda lapsetkin suppailemaan ja mökille on aikeissa ostaa oma lauta. Kalastajatorpan rannasta voi Twenty Knotsilta vuokrata lautoja 20€/tunti tai 30€/2tuntia. Vaatimuksena on ainoastaan hyvä uimataito- pelastusliivit pidetään päällä suppaillessa. 

Suppailu on mukavaa niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin. Lopuksi vielä joogasimme suojaisemmassa kohdassa, jossa meri oli tyyni. Täydellinen lopetus päivälle savasanassa laudan päällä, kämmenet koskettaen kevyesti merivettä. 

Ihana päivä iloisessa porukassa! Päivän päätteeksi vaihdettiin puhelinnumeroita ja suunniteltiin jo seuraavia joogatapaamisia 🙂 Päivän kruunasi vielä illallinen hyvän ystävän seurassa auringonlaskua ihastellen. Ei hassumpi päivä 🙂 

Timo pitää Acrojoogaa Pranamassa, ja kokoamalla porukan kasaan on mahdollista järjestää myös puistojoogaa. Kesällä on ihan parasta olla ulkona! Nita asuu tällä hetkellä Nizzassa, jossa pitää joogatunteja niin maalla kuin merelläkin. Jos matkustat sinne päin suosittelen testaamaan Nitan tunteja. 

                                                             Namaste 🙂 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *