Kahvakuulaa ja Gurujen Aamupala 🙂

by | Mar 9, 2014 | Aamupala, kahvakuula, Lifestyle, Luokittelematon, Treeni | 4 comments

Sunday is a fun day! Kahvakuulatreeni heti aamusta- ulkona tietenkin. Lupasin tehdä siskon miehelle kuulatreenin ja kotiohjelman, ja nyt heti aamulla käytiin ensin tekniikat läpi ja sitten vedettiin tehokas treeni läpi. Ihan parasta treenata raikkaassa ilmassa. 
Treenin jälkeen maistui kunnon aamupala. Pitkästä aikaa raakapuuroa, johon tällä kertaa laitoin 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita, 1 rkl cashewpähkinöitä ja 2 dl vettä. Liotin nämä jääkaapissa yön yli. Aamulla blendasin ainekset sileäksi ja lisäsin vielä 1/2 banaanin, hamppurouhetta, kanelia ja ripauksen suolaa. Päälle banaania, mulpereita, gojeja ja siitepölyä. 
“Gurujen” smoothie on varsinainen marjapommi! Mustikkaa, mustaherukoita, puolukoita, mansikoita, banaani, hamppurouhetta, mitallinen proteiinijauhetta, mantelimaitoa ja vähän vettä. Tästä riitti hyvin lasilliset neljälle hengelle. 

Rentouttava mökkiviikonloppu alkaa olla takana. Täällä metsän keskellä mieli ja ajatukset lepäävät- hiljaisuus, luonnon kauneus ja täydellinen rentoutuminen. Niin parasta. Hyvää vastapainoa kiireiselle arjelle. 


4 Comments

 1. Anonymous

  Moi,
  voisitko avata tuota siitepölyjuttua, kun kaikki niitä näyttää ripottelevan ruokiin, mutta miksi?

  Terv.ingrid

  Reply
  • Heidi

   Moikka Ingrid,

   Tassa infoa aiemmasta postauksestani siitepolysta…
   Mehilaisen siitepolyn on todettu lisaavan energisyytta, nopeutta seka parantavan suorituskykya ja palautumista urheilusuorituksesta. Sita on kaytetty myos painonhallinnassa, allergioiden ehkaisyssa, aknen hoidossa seka hedelmallisyyteen. Aminohappokoostumuksensa ansiosta se tukee myos tehokkaasti lihaskasvua. Siitepolya pidetaankin yhtena maailman parhaimpana proteiininlahteena, silla se sisaltaa jopa 25% proteiinia.

   Siitepoly on alkaalista ravintoa ja se sisaltaa kaikki B-ryhman vitamiinit (B12 lukuunottamatta), C, D ja E-vitamiinia, kaikki tarvittavat aminohapot (22) seka paljon eri mineraaleja, esimerkiksi kalsium, jodi, rauta, kalium , seleeni, natrium ja sinkki. Siitepoly sisaltaa myos 12 ruuansulatuksellemme keskeista entsyymia (auttaa erilaisiin vatsavaivoihin esimerkiksi ummetukseen) seka runsaasti lesitiinia (tehostaa aivojen ja muistin toimintaa), karotenoideja (esim beetakaroteenia), 31 eri rasvahappoa seka nukleenihappoja DNA:ta ja RNA:ta. Ei siis ihme, etta tata pidetaan parhaana immuniteetin ja yleisen hyvinvoinnin nostattajana!

   Terveisin Heidi

   Reply
 2. Anonymous

  Oi, kiitos vastauksesta! Sitten täytyy iherbin seuraavaan tilaukseen sitä laittaa. Ilmeisesti sopii myös siitepölyallergikolle… Terv i

  Reply
  • Heidi

   Eipa kesta 🙂
   Itse tykkaan kayttaa sita puuroissa ja smootheissa.
   Siitepölyn on todettu vähentävän histamiinin tuotantoa, jonka johdosta se neutralisoi useita allergioita. Kevaisin karsin siitepolyallergiasta, mutta viime vuonna oireita ei ilmennyt juuri ollenkaan! (Jos karsii pahasta mehilaisallergiasta, kannattaa viela varmistaa ennen kayton aloittamista.)

   Mukavaa viikkoa 🙂
   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *