Kaupan vs Itse Puristettu mehu

by | Nov 22, 2013 | Juice, Lifestyle, Luokittelematon, Mehu, Ruokavalio | 3 comments
Miksi nähdä vaivaa ja puristaa itse mehut, jos kerran kaupastakin saa “100% täysmehua”? Well… Vastapuristettu mehu sisältää ainoastaan puristetun kasviksen, vihanneksen tai hedelmän oman mehun, jonka vitamiinit säilyvät maksimissaan noin 24tuntia. Eli heti puristamisen jälkeen mehu alkaa välittömästi menettää ravintoaineita. Siksi vastapuristettu mehu olisi hyvä juoda mahdollisimman pian mehustamisen jälkeen.


Kaupasta ostettu 100% täysmehu taas on usein pastöroitu eli lämpökäsitelty. Lämpökäsittely tuhoaa mahdolliset tautia aiheuttavat bakteerit, mutta samalla se heikentää myös kasvisten ja hedelmien vitamiini- ja entsyymipitoisuuksia huomattavasti. Usein kaupan mehuihin on lisätty myös säilöntäaineita, jotta mehut säilyisivät kaupan hyllyillä mahdollisimman pitkään- jotkut jopa puoli vuotta! Kaupan mehut ovatkin usein ravintoarvoiltaan hyvin köyhiä… Vinkkejä aloittelevalle mehustajalle… 


1. Aloita kasviksilla ja/tai hedelmillä, joista pidät. Appelsiinista, omenasta, porkkanasta ja kurkusta on helppo aloittaa. 

2. 2-3 kasviksella tai hedelmällä pääset jo hyvin alkuun. Appelsiini, porkkana ja inkivääri on hyvä aloittelijan combo. 

3. Lisää vihreitä pikku hiljaa. Jos olet vasta aloittelija “vihreiden maailmassa” niin lisää muutama vihreä kerrallaan. Lehtikaali, pinaatti,selleri … Ja mehusta niitä muutaman hedelmän kanssa. Esimerkiksi ananas jo yksin tuo kivaa makeutta vihermehuihin.

4. Käytä sitruunaa. Se tuo mehuihin ihanan raikkaan maun ja peittää tarvittaessa hyvin vihreiden kasvisten maut- jopa sellerin 🙂 

5. Puhdista mehulinko aina käytön jälkeen. (Tylsin homma, mutta on ehdottomasti vaivan arvoinen)

6. Nauti mehusi mahdollisimman pian linkoamisen jälkeen, jotta saat varmasti kaikki ravintoaineet. 

                                       Being healthy starts from the inside!3 Comments

 1. annieveliina

  Huippu postaus! Oonkin monesti miettinyt, miksi kaupan tuorepuristettu ja kotona puristettu mehu maistuu aivan eriltä!

  Reply
  • Heidi

   Kiitos 🙂

   Monissa tuotteissa kuluttajaa, ikava kylla, johdatellaan ostamaan tuotteita “tervellisyyden” nimissa, mutta tuoteselosteita lukemalla loytyykin ihan jotain muuta. Missaan nimessa kaikki kaupan tuotteet eivat ole huonoja, ja niistakin vertailemalla voi loytaa sen “terveellisemman” vaihtoehdon.

   Mukavaa perjantaita 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *