Kokovartalovenytys- alaspäin katsova koira!

mennessä | helmi 24, 2017 | Hyvinvointi, Juoksu, Luokittelematon, Treeni, Treenit | 5 Kommentit

 

 

Liike, jonka teen päivittäin ja useimmiten pariinkin otteeseen- Adho Mukha Svanasana eli tutummin alaspäin katsova koira! Harvemmin pysyn vain staattisessa asennossa, vaan useimmiten teen erilaisia variaatioita; painan vuorotellen kantapäätä kohti lattiaa, sisäänhengityksellä nousen korkealle päkiöille ja uloshengityksellä painan kantapäitä kohti lattiaa, ”kurkistukset” kainalon alle (ylävartalon kierto) sekä erilaisia rullauksia mm. lankkuun, josta saatan tehdä punnerruksia tai sivulankku-versioita. 

Miksi?

Liike venyttää ihanasti koko vartaloa- etenkin pohkeita, takareisiä, pakaroita, ja samalla se pidentää selkärankaa sekä vetreyttää lapojen, hartioiden ja käsivarsien seutua. Pää saa roikkua rentona käsien välissä. Kantapäitä ei tarvitse väkisin yrittää painaa mattoa vasten, vaan tärkeämpää on mielestäni hakea pituutta selkärankaan. Työnnä kämmenillä kevyesti mattoa vasten, jolloin paino siirtyy enemmän jaloille eivätkä ranteetkaan joudu liian kovalle rasitukselle. Tuntuu kuin selkärankaan saisi heti muutaman sentin lisää pituutta ja etenkin juoksun jäykistämille takareisille ja pohkeille liike on erinomainen.

Alaspäin katsovassa koirassa veri pääsee virtaamaan aivoihin, sydän vahvistuu ja syke hidastuu. Koira-asennon sanotaan aktivoivan hermostoa hienovaraisesti, rauhoittavan ajatuksia ja mm. lievittävän naisten vaihdevuosia. Lisäksi sen uskotaan tasaavan verenpainetta ja ehkäisevän verisuonten kalkkeutumista. Tämä tehokas asento vaikuttaa siis kaikkiin elimistön järjestelmiin jäähdyttäen ja virkistäen samanaikaisesti.

Sisäänhengityksellä nouse korkealle päkiöille ja uloshengityksellä paina kantapäitä kohti lattiaa- ihana venytys pohkeille! 

Miten?

*Asetu nelinkontin; ranteet suoraan olkapäiden alle, polvet lantion leveydelle, selkä neutraalissa asennossa, katse käsien väliin. *Tuo varpaat alle ja nouse alaspäin katsovaan koiraan. *Kämmenet ovat noin hartioiden leveydellä ja jalat noin lantion leveydellä. *Voit hieman korjata tarvittaessa asentoa astumalla esimerkiksi hieman taakse tai eteenpäin *Työnnä kämmenillä kevyesti painoa hieman jaloille (kämmenet ja kädet ovat koko ajan aktiiviset!) pitäen samalla hartian niskan rentona. *Suuntaa katse jalkaterien väliin, pää rentona selkärangan jatkeena. *Hengitä sisään ja ulos nenän kautta. *Nauti venytyksestä.

Kuvat Peak Performancella: Svante Gullichsen.

Heidi xoxo

5 Kommentit

 1. Pauliina

  Kyllä , tuo on niin hyvä venytysasento koko kropalle!
  Kaunista viikonloppua!

  Vastaa
  • Heidi Tainio

   Kiitos samoin Pauliina <3
   Ja eikö olekin, tekee niin hyvää! Tulin juuri hiihtämästä ja juuri koira venyttää mukavasti treenin jälkeen 🙂 Onpa muuten ihana ilma ja ladutkin huippukunnossa!

   Terkuin Heidi

   Vastaa
 2. -Sanna

  Kiitos tästä ? Postaustoiveena lyhyt aamujooga eli saisiko tuon liikkeen lisäksi muutaman lempeän, kehoa avaavan liikkeen? Aikaa ei välttämättä aamuisin ole liikaa mutta esim. 5 minuutin jooda/venyttely olisi kiva ottaa rutiiniksi vaikka sillä aikaa kun kahvi tippuu.

  Hyvää viikonloppua!

  Vastaa
  • Heidi Tainio

   Moikka Sanna,
   Kiitos, ja itse asiassa mulla taitaakin olla kuvatkin jo valmiina postaustoiveeseesi 🙂 Pieni aamujooga tekee kyllä hyvää ja tosiaan aivan 5-10 minuuttiakin riittää. Katsotaanpa, jos saisin jo alkuviikkoon postauksen tehtyä 🙂
   Oikein mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Terkuin Heidi

   Vastaa
   • -Sanna

    Jee, hienoa!

    Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *