OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Eilinen päivä alkoi laitepilateksella, Somatic Studiolla. Siellä tuleekin vietettyä aikaa yhä enemmän ja enemmän 🙂 Kuulatuntien lisäksi kuukausittaiset pilatesohjaajakoulutuspäivät, sekä pilatestunnit, joille joko itse osallistun tai joita käyn observoimassa. Myös asiakkaiden kanssa treenamme studiolla huonommilla ilmoilla. Onneksi syksy on ollut mielettömän kaunis ja ainakin toistaiseksi olemme useimmiten vielä ulkona. Ei uskoisi, että on jo marraskuu!

Mattopilates-liikkeitä teen paljon ihan kotona jo opiskelujenkin takia, mutta juuri nyt olen aivan hullaantunut laitepilatestunteihin, jotka kehittävät hyvin liikkuvuutta, voimaa ja motorisia taitoja. Vaikka hiki tunnilla ei lennäkään, niin olo treenin jälkeen on ihanan energinen ja tuntuu, että joka kerralla löytää uusia lihaksia. Liikkeisiin tulee myös keskityttyä niin täydellisesti, että aika katoaa. Oikea hengitystekniikka syventää liikkeiden tehoa vielä entisestään.

Juoksun ja muun treenin rinnalle laitepilates onkin erinomaista kehonhuoltoa. Säädettävien jousivastuksien avulla se haastaa etenkin keskivartaloa, mutta juurikin jousien tuoma vastus takaa, että koko keho saa samalla tehokkaan treenin. Dynaamiset liikkeet lisäävät myös hyvin liikkuvuutta. Aina suurin vastus ei kuitenkaan ole se rankin, vaikka niin helposti kuvittelisikin. Joissakin liikkeissä itse asiassa joutuu enemmän töitä tekemään kevyemmällä vastuksella- esimerkiksi yllä oleva liike, joka tuntui seuraavana päivänä mukavasti sisäreisissä!

Somaticilla laitepilatesryhmät ovat pieniä (max. 6 henkilöä), jotta ohjaajalla on hyvin aikaa varmistaa oikeat liikeradat ja ohjata oikean jousivastuksen kanssa. Ennen laitetunteja on kuitenkin hyvä käydä perusmattotunneilla, jotta perusliikkeet ja hengitystekniikka tulevat tutuiksi.

 

IMG_5309 IMG_5308

Vuorikiipeilijäkin saa aivan uudenlaista haastetta kelkan päällä! 

Heidi xx

4 Comments

 1. Liisa

  Vitsit! Mä oon aina halunnut kokeille tota laitepilatesta! Jo muutama vuosi sitten bongasin Instagramista jonkun kuvan ja sain sen käsityksen, että toi on Ausseissa ja Jenkeissä ollut aika pitkään sellanen “trendilaji”. Rantautuispa se Suomeenkin kunnolla! 🙂

  Reply
  • Heidi

   Moikka Liisa,
   Kannattaa ehdottomasti testata. Tosi hauskaa ja hieman erilaista. Somaticilla ainakin tosi hyvät ohjaajat.

   Terkuin Heidi

   Reply
 2. Milla

  Moikka! Ehdin taas tauon jälkeen paneutua sun blogiin, tätä on niin ihanaa lukea ja saa todella paljon vinkkejä! Kiitos 🙂 Oon innostunut juoksusta ja kyselisin nyt vinkkejä talvijuoksuun, ootko siitä aiemmin kirjoittanut? Eli siis, miten kannattaisi pukeutua ja erityisesti minkälaiset kengät hankkia? Suositko itse nastalenkkareita? Ja sitten tuosta pilateksesta, olisko sulla vinkkejä kotitreeniin? Jonkun verran olen sitä harrastanut, hengitystekniikan osaan kyllä, mutta pienten lasten ja miehen vuorotyön takia hankalaa ehtiä säännöllisesti millekkään tunneille.

  Reply
  • Heidi

   Moikka Milla,
   Oi kun kiva kuulla, kiitos.
   Talvijuoksusta olen juuri tekemässä postausta. Olen ehkä tehnyt joskus aiemminkin, mutta nyt ei heti muistu mieleen. Juoksen ihan peruslenkkareilla, joihin tosin liukkaammille keleillä olen laittanut erilliset nastat. (näistä itseasiassa taisin viime vuonna kirjoitellakin) Omat nastani sain joululahjaksi, mutta niitä myydään ainakin Life-kaupoissa. Juoksutrikooni ovat hieman paksummat ja kylmemmillä ilmoilla laitan alle vielä pitkikset. Kerrastoja myös yläosaan. En kuitenkaan tykkää juosta liian paksuissa vaatteissa, juostessa tulee kuitenkin nopeasti lämmin. Mutta kirjoittelen näistä tosiaan jo piankin lisää 🙂
   Pilatesliikkeistä voisin myös tehdä postausta, kiitos vinkeistä 🙂

   Mukavaa isänpäivää!
   Terkuin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *