Lautasella juuri nyt…

mennessä | touko 20, 2016 | Aamupala, Hyvinvointi, Lifestyle, Luokittelematon, Ruokavalio | 0 Kommenttia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamiaisella chiavanukasta ja marjoja. Vanukasta teen kerralla isomman satsin, josta riittääkin kolmeksi aamuksi. 

 

Resepti- ja ruokarintamalla on viime aikoina ollut hyvin hiljaista täällä blogin puolella. Ruokaa tosin olen laittanut, vaikka ja kuinka 😉 Kasvavien ja urheilevien teinilasten äitinä, kun välillä tuntuu, että keittiössä saa hääriä kaiken ylimääräisen ajan ja vähän enemmänkin. Eikä siinä mitään, olen aina tykännyt ruuanlaitosta. Välillä kuitenkin tuntuu, että omakin mielikuvitus on kovilla- 14 lämmintä ruokaa, välipalat jne. viikossa kaipaavat mielikuvitusta, etteivät samat ruuat kierrä viikosta toiseen. Haluan kuitenkin, että lapset saavat kotiruokaa ja siksi pieni vaivannäkö on kaiken sen arvoista.

Tuntitolkulla ei keittiössä kuitenkaan tarvitse hääriä, vaan ravitsevia ruokia saa tehtyä hyvinkin nopeasti- keep it simple ja suosi kausiruokaa! Pieni suunnitteleminen auttaa myös pitämään homman hanskassa.

Hektisten päivien, töiden, koulun ja harrastusten takia, ehdimme useimmiten syödä vain iltaruuan yhdessä. Haluan kuitenkin pitää kiinni, että edes silloin syömme kaikki yhdessä. Iltaruoka on muutenkin hyvä hetki rauhoittua ja vaihtaa päivän kuulumiset.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruokaisa lounassalaatti

Päivärytmini

Aamupala: chiavanukasta marjoilla tai smoothiekulho tai munakas, tuorepuristettu mehu.

Lounas: Ruokaisa salaatti, munakas tai edellispäivän tähteitä. Lounaan syön useimmiten yksin ja sen valmistan, mistä milloinkin. Jotakin helppoa ja nopeasti valmistuvaa.

Välipala: Smoothiekulho. Helppo ja nopea tehdä- ainekset löytyvät aina kaapista. Sulaa nopeasti, eli treenin voi vetää asiakkaillekin, vaikka suoraan ruokapöydästä. Tomivia välipaloja ovat myös hedelmä ja kourallinen pähkinöitä tai jos olen tien päällä niin proteiinipatukka.

Illallinen: Kotiruoka. Koko perhe syö samaa ruokaa. Lapset syövät kotona kaksi lämmintä ruokaa päivittäin, yhden koulun jälkeen ja toinen illalla treenien päälle! Tällä viikolla olemme syöneet uuniperunaa ravuilla ja salaatilla, kalakeittoa, parsarisottoa & kanaa ja eilen tein itse hampurilaiset ja lohkoperunoita. Jokaisella aterialla on myös aina kasviksia. Pilko kasviksia omiin kippoihin, joista kaikki voivat valita suosikkinsa.

Iltapala: Riippuen mihin aikaan syömme illallisen. Jugurttia marjoilla tai raakasuklaamousse, jos tekee mieli herkutella. Tällä hetkellä olen koukussa tähän: 1/2 avocado, 1/3 banaania, 1 rkl vaniljanmakuista heraa, 1 rkl raakakaakaota ja vettä ohennukseen. Superhyvää eikä mousse vaniljaheran ansiosta kaipaa edes lisämakeutusta! 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uuniperuna & katkarapukastike ja runsas salaatti.

 

Instagramistani @heidionthego löydät lisää inspiraatiota kokkailuun 🙂

 

Heidi xoxo

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *