Lohikeitolla lähdetään liikkeelle tämän viikon arkiruokaa- sarjassa. Keittoja ei kuuman kesän aikana juuri tullut tehtyä- ei edes kesäkeittoa, joka on yksi suosikkikeitoistani. Mutta nyt ilmojen viilentyessä ovat keitot ja uuniruuat löytäneet tiensä taas takaisin ruokalistalle. 

Keitot ovat usein arjen pelastuksia; nopea valmistus ja variaatioita on helppo tehdä sen mukaan, mitä kaapista milloinkin löytyy. Keitot ovat myös helppo keino saada lastenkin lautaselle lisää kasviksia. Silloin tällöin saatan tehdä keiton kokonaan ilman perunaa ja vaihdella kasviksia kauden sadon mukaan. 

Perinteisen lohikeiton sijaan halusin valmistaa keiton ilman maitotuotteita, ja kerma olikin helposti korvattavissa kookosmaidolla. Maku säilyi kermaisena, eikä kukaan huomannut maussa eroa- ainakaan siis negatiivisessa mielessä. Katkaravut toivat keittoon, kookosmaidon lisäksi, hieman aasialaista twistiä. Mausteita voi lisäillä oman maun mukaan.
Pese ja kuori perunat (keskikokoisia), porkkanat ja 1/2 tai pieni bataatti. Keitä kasvikset vedessä lähes kypsiksi. 

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala kuutioiksi. Sulata katkaravut. 

Lisää keittoon lohi, suolaa oman maun mukaan, mustapippuria, silputtua tilliä ja noin 2 dl luomu kookosmaitoa. Lisää vielä katkaravut ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsä, noin 5 minuuttia. Lisää vielä halutessasi tilliä ja tarjoile keitto ruisleivän kanssa. Tästä satsista riitti hyvin neljälle iltaruokaan ja vielä kahdelle seuraavan päivän lounaaksi. 


P.S Blogin toiseksi suosituin postaus on edelleen “Heidin herkullinen sosekeitto” (“Raikas keväinen raakakakku” ykkösenä)! Suosittelen testaamaan, jos et vielä ole 🙂

2 Comments

 1. Anonymous

  Kiitos ohjeesta! Innolla odotan tulevia arkiruokareseptejä piristämään omaakin arkea 🙂
  -Marianne

  Reply
  • Heidi

   Moikka Marianne,

   Kiva kuulla, että tykkäsit 🙂 Ensi viikolla taas lisää reseptiä.

   Mukavaa viikonloppua 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *