Lomallakaan ruokailu ei ihan hirvesti poikkea arkiruuista, paitsi, että maistuvathan mangot, tomaatit, avocadot sekä muut kasvikset ja hedelmät auttamatta makeammilta! Ja hedelmiä tuleekin syötyä enemmän kuin normaalisti. Salaatit eivät juuri kastikkeita kaipaa ja seuraksi riittää tuore kala tai merenelävät. Jäätelöä tosin menee useammin… Jätski päivässä 🙂 

Aamupalalla smoothie, luonnonjugurttia hedelmien ja pähkinöiden kanssa tai puuroa. Lounaalla ja illallisella ruokaisia salaatteja, kvinoaa, mozzarellaa, fetaa, tuoretta kalaa, äyriäisiä jne. Ja kahvin kanssa maistuu jäätelö tai pala suklaata. 

Rakastan ruokaisia salaatteja, tuoreita hedelmiä, marjoja, grillattua kalaa, mutta croissantteja, pekonia, makkaroita ja uppopaistettuja ruokia ei tee mieli, olin sitten lomalla tai en. En kiellä itseltäni mitään, mutta tiedän, että voin paljon paremmin silloin, kun syön tuoretta ja prosessoimatonta ruokaa. Vuosien varrella olen oppinut kuuntelemaan kehoani ja tiedän, mitkä ruuat sopivat keholleni parhaiten ja tunnistamaan myös ne, jotka aiheuttavat turvotusta ja vatsanväänteitä. En koe, että luopuisin mistään vaan mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon! 

Muutenkin suosin ajatusta kultainen keskitie, kaikkea kohtuudella. Silloin lomallakaan ei tarvitse ryhtyä syöttöporsaaksi ja syödä kaksin käsin kaikkea sitä, mitä muuten itseltään kieltäisi. Jos rakastaa korvapuusteja, niin miksei silloin tällöin voisi syödä yhtä tuoretta korvapuustia? Tai kesällä jäätelöpalloa? Mitä enemmän kieltoja ja sääntöjä itsellemme teemme, sitä enemmän niitä tekee mieli. Usein makeanhimo voi johtua myös liian vähäisestä tai kevyestä syömisestä, joka kostautuu sitten hallitsemattomana makeanhimona. Mutta niin kuin kaikessa, tässäkään asiassa ei ole yhtä oikeaa tapaa. Ones food can be other ones poison. 

Anyway, alla muutamia ihania lomaruokia, joilla olemme herkutelleet kuluneen viikon ajan. Kiitos huippukokille, Paulalle, joka taikoi meille mitä ihanampia herkkuja 🙂 Vain muutaman kerran söimme ulkona, ja silloinkin ihania paikallisia kaloja ja äyriäisiä. 
Nyt on taas paljon uusia ideoita varastossa omiin kokkailuihin 🙂 Vielä kun saataisiin Suomessakin hieman kalojen kilohintoja alaspäin. 



0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *