Long time no seen, motivaatiopulaa?

by | Dec 21, 2013 | hyotyliikunta, liikunta, Luokittelematon, Motivaatio, Treeni | 2 comments

Nyt on viime aikoina ollut blogi reseptejä ja ruokajuttuja pullollaan. Onhan se tietenkin ajankohtainen juttu näin joulun alla, mutta siirrytäänpä hetkeksi taas treenien pariin, sillä motivaatiopula saattaa olla myös tuttua näin joulun alla.

Kiireen ja stressin alla on hyvä muistaa myös liikkuminen – ainakin hyötyliikunta, jos tuntuu ettei aikaa treenaamiseen näin joulun alla tahdo löytyä. Voit esimerkiksi hyödyntää työmatkat, jos olet niin onnekas, että pystyt kävelemään, lenkkeilemään tai pyöräilemään työpaikalle. Jos käytät julkisia niin hyppää kyydistä muutamaa pysäkkiä aiemmin. Liikkumisesta on turha ottaa lisästressiä, jos aikataulu on muutenkin tällä hetkellä hektinen. Kiirettä ei kuitenkaan aina voi pitää tekosyynä liikkumattomuuteen, vaikka niin usein siihen vedotaankin. 

Mutta mitäs sitten, jos liikkuminen ei vain yksinkertaisesti huvita? Välillä tulee niitäkin aikoja ettei salille vääntäytyminen kiinnosta pätkääkään. Silloin kannattaa miettiä onko se kehon signaali, että kroppa tarvitsee ihan oikeastikin lepoa vai laiskottaako vain. Yleensä liikkumaan lähtemisen jälkeen olo on taas energinen ja virkeä, mutta joskus on ihan ok myös jättää treeni väliin ja rentoilla sohvalla. Seuraavana päivänä treeni kulkee todennäköisesti  paremmin. Jos motivaatio on kuitenkin ihan oikeasti kadoksissa ja lenkkipolulle tai salille vääntäytyminen on tuskien takana, on hyvä miettiä mikä lähtemisessä tökkii ja syitä miksi ei huvita.  Mitä syvemmälle sohvalle uppoaa, sen vaikeampi sieltä on nousta, ja liikunnan uudelleen aloittaminen on taas astetta vaikeampaa. Sovi treenitreffit ystävän kanssa ja liikkukaa yhdessä, jos yksin lähteminen on vaikeampaa. Tavoitteen asettaminen on myös keino motivoida eteenpäin. Tästä pääset lukemaan aiemman postaukseni priorisoinnista, liikkumisesta ja motivaatiosta.

Tässä muutama syy, miksi kannattaa liikkua!

– Hyvä ja energinen olo
– Ehkäisee stressiä
– Unenlaatu paranee
– Liikunnan kautta myös itseluottamus paranee
– Työkyvyn ylläpitäminen ja yleinen jaksaminen
– Fyysinen kunto kasvaa 
– Liikunnan vaikutukset ulkonäköön, vaikkei se olisikaan prioriteeteistä se tärkein 

Mikä sinua motivoi liikkumaan? 


2 Comments

 1. Anonymous

  Hassua. Just tänään ajattelin vuoden takaisia treenipostauksiasi lukiessani, että kirjoittaisitpa taas treenijuttuja. Tykkäsin kovasti kaikista, varsinkin juoksupostauksista. Ruokavaliomme ovat varsin erilaiset, siksi ne ei niin kiinnosta, mutta ethän voikkaan olla kaikille koko ajan mieliksi. Mutta jos saa toivoa, niin omia treenejä kehiin. Kiitos. 🙂

  Reply
  • Heidi

   Moikka, ja kiva kun kävit kommentoimassa. Ilman muuta treenijuttuja tulossa taas enemmän, mutta tämän jalan takia juoksujutut ovat olleet vähän taka-alalla… Ikävä kyllä aiemmin tällä viikolla sain ikäviä uutisia jalan suhteen ja siksi juokseen en pääse ainakaan ennen tammikuun loppua 🙁 sitä ennen toki treenaan muuten ja siitä tulossa postauksia 🙂

   Oikein mukavaa joulua sinulle 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *