Lounas & Hyvinvointi

by | Aug 14, 2014 | Hyvinvointi, Lounas, Luokittelematon, onnellisuus, Ruokavalio | 0 comments

Yksinkertaista, ei niin kovin kaunista, mutta hyvää! Edellispäivän tonnikalakastike sai kaverikseen keitettyä kvinoaa ja babypinaattia, sekä päälle vielä tomaattia ja avocadoa 🙂 Kiireisinä päivinä kannattaa hyödyntää edellispäivän tähteitä. Usein teenkin tarkoituksella illalliselle hieman isomman satsin ruokaa, jota esimerkiksi lasten on helppo lämmittää koulun jälkeen.

Tonnikalakastikkeesta hypätään kuitenkin aiheeseen, joka on tällä hetkellä lähes jokaisen huulilla, nimittäin hyvinvointi, well-being

Mutta mitä oikeasti on kokonaisvaltainen hyvinvointi?
Hyvin helposti hyvinvointi yhdistetään terveelliseen ruokavalioon ja treenaamiseen, mutta mielestäni se on paljon enemmän! Alhainen rasvaprosentti tai pullisteleva hauis ei tarkoita hyvinvointia tai tuo onnea, jos muuten on paha olla. 

Kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa yhdistyvät kaikki elämän osa-alueet. Toki on tärkeää syödä mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman aitoa, puhdasta ja ravinnerikasta ruokaa, mutta yhtä tärkeässä osassa ovat myös ihmissuhteet, jotka kannustavat ja luovat positiivisen ilmapiirin, sekä työ, jossa viihtyy, liikunta, riittävä uni ja lepo. Balanssia, kultainen keskitie. Tee niitä asioita, jotka oikeasti saavat juuri sinut voimaan hyvin.  
It doesn’t make you any healtier even if you eat all the broccoli in the world, if you are not happy. 

Onnellisuustutkimuksen mukaan on arvioitu, että 50% onnellisuudesta on geneettisesti määrittynyt, 40% riippuu omasta asenteestamme, näkökulmista ja elämäntavoista, ja vain 10% ulkoisista olosuhteista kuten rikkaus, ikä, ammattijärjestö ja terveys. Omilla elämäntavoillamme ja asenteillamme on siis suuri vaikutus onnellisuuteemme! 
Jos et vielä ole, niin suosittelen lukemaan jo On the Go:n fb-sivulla jakamani linkin hesarin artikkeliin- “Pakko saada sixpack”. Onko “lihas on uusi laiha” sittenkin vain keino naamioda syömishäiriö hyväksyttävään muotoon? Artikkelissa on paljon hyviä pointteja, vaikka tietenkään ei voida yleistää. Tästä voit lukea aikalailla tasan vuosi sitten kirjoittamani jutun “strong is the new skinny, vai miten se nyt meni…” lähes samasta aiheesta. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *