Lounas terassilla ja ravintoloiden sudenkuopat

by | Apr 14, 2015 | lehtikaali, Luokittelematon, Ravintola, Resepti, Ruokavalio, salaatti | 0 comments

 

kuva kuva 1 kuva kuva 2

Aurinko paistoi eilen aivan ihanasti terassillemme ja siitä inspiroituneena katoin kevään ensimmäisen lounaan ulos. En malta odottaa kesää ja shortsikelejä, vaikka tänään aamulenkillä olikin taas hyytävä tuuli.

Päivän salaatissa oli kookosöljyssä pehmennettyä ja kevyesti paistettua tuoretta lehtikaalia, vihreitä papuja, grillattua halloumia ja raikasta mangoa. Lisukkeena vielä bataattiranskiksia, jotka valmistuvat nopeasti uunissa. Monet yhdistävät bataattiranskalaiset burgereihin, mutta oikein hyvin ne sopivat lisukkeeksi ihan arkenakin. Pesin ja pilkoin pienen baataatin, pirskottelin päälle hieman oliiviöljyä ja kalaharinsuolaa, ja paahdoin uunissa 200c noin 15 minuuttia. Bataatit valmistuivat samalla, kun valmistin salaatin.

Viime viikonlopulla söin lähes samanlaisen salaatin ravintolassa. Annos kuulosti listassa oikein herkulliselta; lehtikaalia, vihreitä papuja ja grillattua halloumia- kaikki omia suosikkejani. Tilasin annoksen ilman salaattikastiketta, mutta lehtikaali olikin paistettu öljyssä, jossa koko lautanenkin lillui :/ Annos maistui vain öljylle… Jos syöt ulkona usein, niin kannattaa muistaa, että terveelliseltäkin kuulostava annos on aina eri kuin kotona tehty. Harmittavan usein makua yritetään “parantaa” myös mm. sokerilla, öljyillä tai kastikkeilla. Kysy rohkeasti, mitä annos sisältää tai valmistustapa, ettet joudu pettymään. Jos haluat välttyä kaloripommeilta, niin vältä friteerattuja, uppopaistettuja, leivitettyjä ja glaseerattuja annoksia, ja suosi höyrytettyjä, keitettyjä tai uunissa valmistettuja ruokia.

Heidi xx

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *