Lounas: uppomunia ja guacamolea

by | Aug 6, 2014 | guacamole, Lounas, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio, uppomuna | 2 comments

Mitä tänään syötäisiin? Jotain kesäisen raikasta, helppoa ja nopeasti valmistuvaa tekisi mieli- mausta tinkimättä. Välillä alkavat ideat loppua, kun kaksi kertaa päivässä valmistaa lämpimän ruuan. Useimmiten lounas tosin kuittautuu edellisillan tähteillä tai ruokaisalla salaatilla. Varsinkin näin hellekeleillä ei edes tee mieli raskaita ruokia. 

Tänään lounaaksi tein uppomunia ja guacamolea, pitkästä aikaa! Uppomunat tuovat vaihtelua munakkaille ja guacamole maistuu hyvin esimerkiksi paahdetun tai grillatun leivän päällä, ja kaikenlisäksi se on nopea ja helppo valmistaa. Useimmiten nämä raaka-aineet vielä löytyvät jo valmiina kaapista. 

Guacamolen valmistukseen tarvitset: 1 avocadon, pienen sipulin, pienen palan punaista chiliä, 1/2 limen mehu, silputtua tuoretta korianteria sekä ripauksen suolaa ja mustapippuria. Muussaa ainekset sekaisin kulhossa ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Chilin kanssa kannattaa olla varovainen, jo pieni määrä riittää. 

Uppomunan valmistukseen tarvitset vain kananmunia ja viinietikkaa (käytin tässä riisiviinietikkaa). Uppomunan valmistus ei mennyt ihan oppikirjojen mukaisesti, mutta lopputulos oli kuitenkin sama. Tässä “virallisempi” keitto-ohje. Uppomunat: riko kananmuna kahvikuppiin, jos teet useamman, niin jokainen muna omaan kuppiin. Keitä vesi kattilassa lähes kiehuvaksi ja lisää veteen noin 1 dl etikkaa. Pyöritä kuplivaan veteen pyörre kauhan avulla ja kumoa munat yksitellen veteen. Kattilaan ei kannata laittaa kerrallaan kahta munaa enempää. Vedessä valkuainen kietoutuu keltuaiset ympärille. Keitä munia noin 3-4 minuuttia, jotta keltuainen jää hieman löysäksi. Asettele uppomuna paahdetun leivän ja guacamolen päälle. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa. Kiva, raikas kesäinen lounas- alle kymmenessä minuutissa 🙂 Hyvää ruokahalua! 

Lunch today: poached eggs with guacamole! One of my favorite dish, which I should definitely make more often. 

2 Comments

 1. Sari / Wellness Madness

  Mun teki ihan hirmuisesti aamulla mieli uppomunia, eikä meillä ollut etikkaa kotona. Pitänee käydä hakemassa, sillä ei se himo tämän myötä laantunut 🙂

  Reply
  • Heidi

   Uppomunat on kyllä ihan parhaita. Itsekin käytin susheilta jäänyttä riisiviinietikkaa, mutta sama kai se mitä etikkaa käyttää 😉

   Sulla on muuten aivan ihana uus blogi! Onnea ja tsemppiä 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *