kuva 4 kuva 3 kuva 1

Apple a day, keeps the doctor at bay ūüôā¬†

Viikonloppu vier√§hti ravinto-opin luennoilla, aamusta iltaan, ja viime kerrasta oppineena, otin t√§ll√§ kerralla omat ev√§√§t mukaan. Lauantai aamuna valmistin pienen kattilallisen kvinoaa, jonka joukkoon sekoitin pannulla kypsennetty√§ bataattia, kes√§kurpitsaa ja lehtikaalia. Mausteena kurkumaa, mustapippuria ja jodioitua merilev√§suolaa¬†(kelp),¬†jota k√§yt√§n aina silloin t√§ll√∂in kalaharinsuolan sijasta.¬†P√§√§lle ripottelin viel√§ pellavansiemeni√§, muutaman saksanp√§hkin√§n ja sivuun kirsikkatomaatteja ūüôā T√§m√§ annos, + 1/2 avocado,¬†maistui lounaalla ja piti hyvin n√§l√§n iltap√§iv√§√§n asti. Kun tekee kerralla isomman satsin, niin ruokaa riitt√§√§ parille p√§iv√§lle.

Jodi on tärkeä hivenaine, joka on olennaisessa osassa etenkin kilpirauhashormonin toiminnassa. Jodia tarvitaan myös mm. energiantuotannon säätelyyn, kasvuun ja hermoston toimintaan sekä kolesterolin muodostukseen. Sen puute taas saattaa aiheuttaa juuri kilpirauhasen vajaatoimintaa. A-vitamiini edistää jodin imeytymistä ja päivittäinen tarve on noin 150mcg/pv. Jodioidun suolan lisäksi hyviä jodin lähteitä ovat myös mm. merilevät ja merikalat. (Voimaruualta saa kuulemma jodioitua vuorisuolaa!)

Iltapäiväksi varasin mukaan Paleo Crunchin raakapatukan ja omenan, joiden avulla energiatasot pysyivät korkealla aina iltakuuteen asti. Raskaita päiviä istua luentosalissa, mutta aihepiiri on sen verran mielenkiintoista, että päivät menevät yllättävän nopeasti.

kuva

Sunnuntaina, iltapäiväkahvilla, reishi toimi hyvin kahvin korvikkeena. Pitkän päivän pelastus oli myös mintun makuinen raakasuklaapatukka.  

Reipasta vappuviikkoa kaikille!

Heidi xx

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *