Mitä muutkin ajattelevat…

by | Apr 19, 2014 | Hyvinvointi, Lifestyle, Luokittelematon, Mindfulness, Wellness | 0 comments

Oletko yksi heistä, jotka usein ajattelevat tai tekevät päätökset sen mukaan, “mitä muutkin ajattelevat”? Oletko luopunut tai jättänyt tekemättä asioita vain sen takia, mitä muutkin ajattelevat? Teetkö päätökset pohjautuen siihen mitä itse haluat, vai pohjautuen siihen, mitä uskoisit muiden haluavan sinun tekevän? 

Eilen lentokoneessa luin Me Naisten artikkelia “Matkalla pois”, jossa kuolemansairaat kertoivat mistä asioista he ovat kiitollisia, ja mitä katuvat. Kaikille heille yhteistä oli ajatus “Ajattele vähemmän, mitä muut ajattelevat” ja  “toivoisin, että olisin nuorempana tajunnut, että minun ei ole pakko miellyttää muita. Monta kertaa olen mennyt ja tehnyt, kun on pyydetty, ja jättänyt omia tärkeitä asioita pois”. Uskonkin, että monikin meistä kamppailee samojen asioiden kanssa enemmän tai vähemmän. Mutta mitä väliä, mitä muut ajattelevat, jos itse koet tekeväsi oikean ratkaisun? Onneksi iän, kokemusten ja itseluottamuksen kasvaessa myös päätösten tekeminen omien tuntemusten ja arvojen kannalta on helpompaa. 
 
Huolehtiminen siitä, mitä muut ajattelevat on yleensä pelko tai uskomus siitä ettemme ole tarpeeksi hyviä, tai ettemme kelpaa sellaisena kuin olemme. Helposti seuraamme valmiiksi tehtyä polkua ja noudatamme sitä orjallisesti, jotta tuntisimme kuuluvamme joukkoon, olipa kyseessä sitten ystävyys, työ tai vaikka ihmissuhde. Jos kuitenkin koko ajan teemme päätökset vain sen pohjalta, mitä muutkin ajattelevat, unohdamme, mitä itse haluamme ja mitkä asiat ovat itsellemme tärkeitä. Silloin keskitymme myös helposti vain siihen, mitä meistä puuttuu tai on viallaÄlä anna muiden odotusten tai vaatimusten olla esteenä omille unelmillesi. Kaikkia ei voi miellyttää, miksi et siis tekisi juuri niin kuin itse parhaaksi näet? Aina on kuitenkin joukossa niitä, jotka näkevät valintasi negatiivisena, teit sitten niin tai näin. 


                                                 Kuuntele itseäsi.

                                   Tee asioita, joista oikeasti nautit.

                     Ole armollinen itsellesi ja luota omaan arviointikykyysi. 0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *