Motivaatio loman jälkeen

by | Jul 31, 2015 | Lifestyle, liikunta ja arki, Luokittelematon, Motivaatio, Uncategorized | 3 comments

IMG_1421

 

Toisille loma on liikkumisen kulta-aikaa, jolloin aikataulut eivät liikaa sido tekemisiä. Toiset taas mieluummin ottavat täydellisen irtioton kaikesta, eikä liikkuminenkaan juuri kiinnosta. Lepo tekee todellakin hyvää, mutta jos liikunta on täysin unohdettu, voi paluu arkeen olla alkuun kivikkoinen. Paluu arkeen, joka todennäköisesti koittaa monelle jo varsin pian- samoin kuin ne tutut rutiinit.

Mutta, miten aloittaa taas liikunta ja mistä löytää motivaatio taas uudelleen, jos liikunta lomalla on jäänyt vähemmälle? Liikunnasta, kun kuitenkin saa energiaa ja endorfiinejä arjen pyörittämiseen. Alla monelle jo varmastikin tutut vinkit, mutta kerrataan ne vielä uudelleen 🙂

Varaa kalenterista etukäteen aikaa treenille. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Olen huomannut, että moni saa reippaan startin päivään aamutreenistä ja päivän aikana tulee treenin myötä tehtyä ehkä muutenkin terveellisempiä valintoja ruokailujenkin suhteen.

Aloita maltilla. Jos lähdet liikkumaan nollasta, ei kannata lähteä treenaamaan kuin kilpaurheilijat. Aloita maltilla, sillä lihakset saattavat tauon jälkeen kipeytyä. Myös motivaatio pysyy pidemmällä tähtäimellä paremmin yllä, kun treenaat nousujohteisesti. Liian kova rasitus liian nopeasti voi altistaa myös rasitusvammoille.

Liiku monipuolisesti. Saman tunnin lenkin jyystäminen samalla vauhdilla ja samaa reittiä, voi pidemmän päälle tylsistyttää ja kuihduttaa motivaation. Juoksu ei välttämättä ole kaikkien juttu, eikä tarvitsekaan! Mieti, mitkä lajit innostavat ja motivoivat juuri sinua. Tärkeintä on, että tykkäät siitä mitä teet. Kannattaa tosin ennakkoluulottomasti testata uusiakin lajeja.

Jos sohva vetää puoleensa enemmän kuin lenkkipolku, niin sovi treenitreffit ystävän kanssa. Ystävästä saa vertaistukea ja tsemppiä motivaatiopulaan. Lenkki jutellen menee kuin siivillä.

Jos aikaa ei oikeastikaan meinaa löytyä treeniin, niin aina voit jakaa treenin osiin. Täältä bloginkin puolelta löydät nopeita tehotreenejä, jotka saat tehtyä alkulämmittelyjen kanssa alle 20 minuutissa! Eikä pidä unohtaa myöskään hyötyliikuntaa.

Happy Workout!

Heidi xx

 

3 Comments

 1. -Sanna

  Näin lomalla salille meneminen on tihkaissut mutta kävely- ja pyörälenkkiä on tullut tehtyä tasaisesti. Jotenkin se sisällä treenaaminen ei ole maistunut vaikka sään puolesta sisäliikunta olisikin monesti voinut olla mukavampaa… Ensi viikolla on paluu arkeen edessä, joten salikin on varmasti helpompi istuttaa taas aikatauluun.

  Sitä ennen, lähden huomenna pojan kanssa ajelemaan Hesaan ja katsomaan kunnon jalkapalloa 😉

  Reply
  • Heidi

   Kesällä on kiva liikkua ulkona- satoi tai paistoi. Itsekään en kuntosalilla ole käynyt sitten toukokuun! Onneksi asiakkaatkin haluavat lähes aina treenata ulkona 🙂 Raitis ilma tekee niin hyvää- ja pääasia kunhan liikkuu! Talvella ehtii sitten käydä salilla ja toivottavasti tänä talvena saataisiin kunnon hiihtokelitkin 🙂

   Mukavaa futispeliä, ehkä nähdään siellä 😉
   Heidi

   Reply
 2. -Sanna

  Ehkäpä, se olisikin mukavaa 🙂

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *