Myrskyisä aamulenkki

by | Apr 23, 2015 | Asics, Juoksu, Luokittelematon, Treeni, Treenit, vauhtikestävyystreeni | 3 comments

kuva 2 kuva 4

 

Viikon ensimmäinen juoksulenkki sujuikin oikein kunnon myräkässä. Ikkunasta katsottuna ilma oli ihanan aurinkoinen, mutta todellisuus olikin aivan toinen. Ajoittain, varsinkin meren äärellä, tuuli yltyi niin kovaksi, että saikin tehdä oikein kunnolla töitä, että pääsi eteenpäin. Viikko on ollut omista treeneistä lähes täysin vapaa, ja juoksu tuntuikin levänneillä jaloilla oikein mukavalta. Kiireisimpinä viikkoina vähennän automaattisesti omista treeneistä ja keskityn kehonhuoltoon- liikuntaa, kun tulee päivittäin joka tapauksessa.

Suunnitelmissani oli tasavauhtinen 30 minuutin VK-lenkki noin 160 sykkeillä. Alkumatkan vastatuulen takia sykkeet tosin nousivat jo hieman liian korkealle, ja niinpä suuntasinkin metsäpoluille, jossa tuulikin hieman laantui. Lopulta juoksin lähes koko vauhtikestävyys-osuuden myötätuulessa 🙂 Mukavasti sain pidettyä sykkeen 160 molemmin puolin, vaikka lopussa tekikin mieli vetää kovempaa. Treeni oli sopivan tehokas, muttei kuitenkaan vienyt kaikkia mehuja- paremminkin se antoi vain lisää energiaa.

Juoksutossuja vaihtelen treenien mukaan ja tänään pitkästä aikaa jalassa olivat vanhat, mutta edelleen hyväkuntoiset, Asicsen Gel-DS Racerit, jotka ostin viime syksynä. Tossu on mukavan kevyt ja sopii hyvin reippaammille lenkeille, mutta näillä juoksen ainoastaan kuivilla keleillä ja mieluiten vain asvaltilla. Pohjassa olevat “tuuletusreiät” keräävät ikävästi pikkukiviä pohjaan ja sadekelillä sukat ovat märkänä. HCR:lle en ole vielä päättänyt, millä tossulla juoksen- New Balancen Zante toimii myös hyvin, eikä Niken road raceritkään ole yhtään hassummat- vaikeita valintoja 😉

 

kuva 1

Päivän valinta: Asics Gel-DS Racer

Heidi xx

3 Comments

 1. Essi

  Hei, oletkin kertonut paljon juoksukengistäsi ja missä tarkoituksessa niitä käytät, mutta osaisitko suositella mitkä olisi parhaat “jokapaikanhöylä”-kengät? Tulee juostua intervalleja, mäkiä, pitkiksiä ja ihan peruslenkkejä, mutta en pysty satsata useampiin kenkiin. Kilometrejä tulee tällä hetkellä viikossa n. 35 km. Nämä on tietysti yksilöllisiä juttuja, mutta jos voisit jotain suositusta antaa, niin olisi kiva. 🙂

  Reply
  • Heidi

   Moikka Essi,
   Jos valitsisin vain yhdet tossut, niin ne olisivat ehdottomasti Asicsen DS-neutral! Tossu on mukavan kevyt, mutta niissä on juuri sopivasti tukea ja vaimennuksia (neutraali kenkä, eli ei pronaatiota!). Tossun valinta on tietenkin yksilöllistä, mutta tämä on hyvä välimuoto racerin ja tukevamman tossun väliltä. Näillä juoksen myös kaikki PK-lenkit ja tossut ovat käytössä myös treenattavia ohjatessa (ja sopivat oikein hyvin myös juoksutapahtumiin/kisoihin!) Toivottavasti tästä oli apua 🙂 Juoksun iloa!

   Terkuin Heidi

   Reply
 2. Essi

  Kiitos vastauksestaasi,täytynee suunnata rauhassa lenkkitossukaupoille!:)

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *