On the Go- omat eväät matkalla!

by | Jan 13, 2017 | Hyvinvointi, Luokittelematon, Matkustaminen, Resepti, Ruokavalio | 3 comments

 

Matkustaessakin haluan pitää kiinni terveellisistä ruokailutavoistani ja paljon reissaavana olenkin tottunut kantamaan mukana omia eväitä. Joillakin lentokentillä on tosin jo paljon terveellisempiäkin vaihtoehtoja tarjolla, mutta etenkin aikaisilla aamulennoilla on kätevämpää, kun mukana on jo valmiit eväät.

Itse kohteessa en tietenkään kulje omien eväiden kanssa, mutta huomaan, että lennoilla herkkä vatsani oireilee helposti, jos ruoka on huonosti sulavaa tai esimerkiksi hyvin rasvaista tai prosessoitua. Usein matkustajaa saattaakin vaivata ikävä turvotus tai vatsan kupliminen, jota pitkään paikallaan istuminen ei ainakaan helpota. Mieluummin siis syön ennen lentoa, ja lennon aikana pidän huolen vain siitä, että juon tarpeeksi vettä. Tämä voi tosin olla haastavaa, sillä useimmiten nukun lennot, olipa kyseessä sitten lyhyempi tai kaukolento.

Eilen aamulla söin aamupalan lentokentän loungessa- lautasella chiavanukasta, joka kulkee kätevästi säilytysrasiassa mukana. Vanukkaan päälle laitoin loungessa tarjolla olleita banaania ja marjoja. Chiavanukas on sopivan täyttävää ja se pitikin nälän loitolla koko lennon ajan, ja aina lounaaseen asti. Instagramissani @heidionthego sain kyselyjä siitä, että eikö chiavanukasta lasketa turvatarkastuksessa nesteeksi, mutta ilmeisesti se on sen verran kiinteää, että menee läpi- toisin kuin esimerkiksi smoothiet. Pari vuotta sitten otin ensimmäisen kerran chiavanukkaat matkaeväiksi, ja siitä asti olen nauttinut matkoilla omat chiavanukkaat 🙂 Useimmiten laitan vielä erilliseen rasiaan esimerkiksi mulpereita, pähkinöitä ja siemeniä.

Nopea Chiavanukas

*2- 2 1/2 dl Cashewpähkinöitä *n. 4 dl Vettä (en koskaan mittaa…) *Kanelia *Kurkumaa *ripaus Suolaa *1 -2 Taatelia *1 kypsä Banaani + 1 dl Chiansiemeniä

Blendaa ensin pähkinät, vesi ja mausteet kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää taatelit ja banaani ja jatka ajamista. Lopuksi lisää chiansiemenet ja pyöräytä vain sen verran, että ne sekoittuvat vanukkaan joukkoon. Siirrä säilytysrasiaan ja anna vanukkaan tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Tästä tulee noin 4-6 annosta.

Muita käteviä eväitä ovat hedelmät, erilaiset raakapatukat (oma suosikkini on Bounce), kräkkerit ja instant puuropussit, jotka vain sekoitetaan kuumaan veteen. Pidemmille lennoille saatan ottaa mukaan myös avocadon. Ainakin Finnairin lennoilla on nyt mahdollisuus ostaa myös puurokuppeja ja eilisellä BA:n lennollakin oli yllättävän hyvä valikoima.

 

Ja hei, ensi keskiviikkona alkavat Lavli Living Roomin Wonder Woman-tunnit! Viime viikoinen näytetunti oli täyteen buukattu- niin huippua, että kehonhuoltoon painoittuville tunneillekin on niin paljon kysyntää. Ensi viikon tunti pidetään poikkeuksellisesti kello 18.45, mutta muuten kello 18.15. Ilmoittaudu tunnille Lavlin sivujen kautta.

 

Ihanaa perjantaita <3

Heidi xoxo

3 Comments

 1. -Sanna

  Hyviä vinkkejä, itse ainakin kärsin yleensä loppumatkasta ikävästä turvotuksesta. Mutta ei ole tullut mieleen ottaa omia eväitä 🙂 Aikaisemmasta vastaavasta postauksesta luin niistä tranquil (?) kapseleista mutta en äkkiseltään löytänyt kuin Living Nutritionin, onkohan samoja? Vinkkaisin niistä ystävälleni, heillä on pian reissu ja pitkä lento ja niistä voisi olla hyötyä 🙂

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Sanna,
   Kiva kuulla 🙂 Mulla myös tuo turvotus vaivaa, jos syön huonosti- etenkin leipä on itselleni matkustaessa no-no! Ja siksi just otan aina omat eväät mukaan. Kohteessa sitten tosiaan mennään maassa maan tavalla 🙂
   Kapselit ovat juurikin Living Nutritionin. Niitä otin koko Singaporen matkan ajan, enkä kärsinyt vatsavaivoista niin lennolla kuin kohteessakaan. Toimivat siis ainakin mulla 🙂
   Kivaa viikonloppua!

   Terkuin Heidi

   Reply
 2. -Sanna

  Jes, kiitos! Täytyy kyllä itsekin testata noita ?

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *