Aika lentää kuin siivillä pyramid-intervalleissa, jopa juoksumatolla juostessa! Pyramid- intervallit on helppo tehdä juoksumatolla, sillä aikaa ja vauhtia on helpompi säädellä ja seurata, samoin kuin kehittymistäkin. Toisaalta taas luonnossa juostessa vastusta treeniin tuovat maastojen vaihtelu, joka rytmittää kivasti juoksua. Maastossa juostessa suosittelen käyttämään sykemittaria tai kelloa, josta näkee selvästi ainakin ajan, mielellään myös keskivauhdin.

Pyramid- intervallit koostuvat asteittain pitenevistä intervalleista, ja kun “huippu” eli pisin aika on saavutettu, lähdetään taas asteittain lyhentämään aikaa, esimerkiksi 1-2-3-4-3-2-1- menetelmällä. Tässä numerot tarkoittavat vedon pituutta minuuteissa, ensimmäinen veto on siis minuutin, seuraava kaksi jne. Veto-osuudet juostaan niin kovaa, että jaksaa ylläpitää koko vedon ajan samaa vauhtia. Vetojen välissä palauttelua noin kaksi minuuttia, joko kävellen tai kevyesti juosten niin, että sykkeet laskevat ennen uuden vedon aloittamista. Muista tehdä huolellinen lämmittely ennen vetoja! 

Eilen lisäpotkua vauhtiin toi kaatosade, joka yllätti kesken lenkin. Yleensä en juurikaan välitä ilmoista, vaan treenaan säällä kuin säällä. Paras juoksuilma onkin pieni vesisade- silloin ilma on erittäin happirikasta. 


0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *