Raakaruokaa ja terkut Riikasta!

by | Jan 18, 2014 | Lifestyle, Luokittelematon, Matkustaminen, Raakaruoka, Ravintolat | 0 comments

Pikaterkut Riikasta! Lounasta Raw Gardenissa, aivan ihanassa raakaruokaravintolassa. Voi kun saataisiin vastaava myös Helsinkiin- ja mielellään vielä samoilla hinnoilla. Smoothie lähtee alle vitosella. 
Vehnänoras

Tytön kanssa jaettiin ensiksi alkupalana raakakasviskeitto, pääruuaksi iso salaatti ja itse otin vielä vehnänorasshotin. Vehnänorasshotin kanssa minulla on viha/rakkaussuhde. Maultaan se on aivan kamalaa, ihan kylmät väreet nousevat selkäpiitä pitkin, mutta jostain syystä haluan shotin aina kun se vain on mahdollista (nykyään ehkä kerran pari vuodessa). Nycissä sitä myytiin joka smoothiebaarissa. Heti treenin jälkeen shotti saattaa aiheuttaa lähes heikon ja oksettavan olon- sekin on testattu, ja siksi shotti kannattaakin sekoittaa esim porkkana/ tai vihermehuun jolloin maku laimenee. 

Vehnänoraalla on todella puhdistava vaikutus ja sitä käytetäänkin usein syöpäsairauksien hoidossa. Eli todella vahva lääkinnällinen vaikutus…  ja ihan myrkyltä maistuukin! Mutta miksi sitten ottaa shotti? 

Vehnänorasmehu:

– Eniten käytetty puhdistava, rakentava ja uudistava ravinto, sekä nuorennuslääke.

– Elvyttää ja parantaa ihmisen fyysistä kuntoa, aivotoimintaa ja voi parantaa psyykkisiä sairauksia. 

– Tutkimusten mukaan vehnänorasmehu on ihmisen tuntemista nesteistä kaikkein runsasravintoisinta; siitä on löydetty yli sata vaikuttavaa ainetta.

– Sisältää paljon A-, B-, ja C-vitamiineja ja on erinomainen mm. kalsiumin, raudan, magnesiumin, kaliumin ja sinkin lähde.

– Poistaa mm. saasteiden ja lääkkeiden jäämiä kehosta.

Raakaruoka tarkoittaa kasvisruokaa, jota ei ole kypsennetty yli 42c. (vaihtelee noin 40-47 asteen välillä). Itse en voisi täysin elää raakaruualla, sillä jotkut kasvikset, esimerkiksi kaalit eivät sula niin hyvin raakana. Ja muutenkin talvella tekee mieli lämmintä ruokaa. Enkä siis muutenkaan ole täysin kasvissyöjä. Noudatan muutenkin periaatetta, kaikkea kohtuudella. Mieliteot ovat nykyään luonnostaan terveellisiä.
Jälkiruuaksi jaoimme vielä palan mustikka/avocadokakkua. Taivaallista! Ja kiva, että tyttö on myös innokas maistamaan uusia juttuja. Kaikesta ei tarvitse tykätä, mutta kunhan on avoin ja ennakkoluuloton uusille jutuille. Parasta matkaseuraa 🙂 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *