SET YOUR GOALS

by | Mar 27, 2015 | Juoksu, Lifestyle, Luokittelematon, Treenit, Uncategorized | 2 comments

kuva 4 kuva 1 kuva 2

Tiistain auringonpaisteen ja keväisen ilman jälkeen, sai keskiviikkoaamuna hieraista silmiä muutaman kerran ja todeta, että kyllä, lunta siellä sataa. Maisema muuttui muutamassa tunnissa jälleen talviseksi, sellaiseksi, niin kuin maaliskuussa kai vielä kuuluisikin olla. Kylmä tuuli tuiversi luihin ja ytimiin, ja parasta oli vain kaivaa talvivaatetta esiin.

Siinä Seurasaaren rantaviivoja juostessa mietin, kuinka hyvää toisaalta tekee juosta välillä myös vähän huonommallakin ilmalla. Varsinkin, jos on asettanut itselleen tavoitteita. Eihän juoksutapahtumankaan säätä voi etukäteen valita. Voi olla vaikea motivoida itseään lenkkipolulle silloin, kun viima vinkuu sisälle asti ja vettä sataa vaakasuoraan, mutta ajattele huono lenkki-ilma vain pienenä lisähaasteena kohti tavoitetta (jos esimerkiksi tähtäät juoksutapahtumaan). Mitä enemmän teet “huonon kelin” lenkkejä, sitä paremmin olet valmistautunut ja sitä helpommalta juoksu tuntuu sitten h-hetkellä! Muistan, kuinka esimerkiksi New Yorkissa juoksin maratonin jäätävässä vastatuulessa pakkasella, kun taas seuraavana kesänä täällä HCM:llä oli +40 asteen helleaalto!

Keskiviikkoinen lenkki ei todellakaan sijoittunut top ten:iin, mutta lenkin jälkeen oli voittajafiilis. Huomaamatta tuli tehtyä kevyempi vauhtileikittelytreeni; välillä juoksin kovempaa myötätuulen avustuksella ja toisinaan taas taistelin vastatuulen kanssa. Tietenkin, jos saisin valita, juoksisin mieluiten kesä-aamuisin auringon noustessa pilvettömällä taivaalla, +16c lämmössä, tai sitten pienessä sateessa happirikkaassa ilmassa. Edellä kuvailtuja ilmoja odotellessa voisi tosin vierähtää viikko jos toinenkin, ja lenkit saattaisivat jäädä aikalailla juoksematta. Huono ilma ei ole este, vaan huono tekosyy! Ei siis tekosyitä, vaan oikeanlainen varustus päälle, positiivinen asenne ja lenkille. Musiikki voi auttaa viemään ajatukset pois huonosta ilmasta. Muista pukeutua lenkin jälkeen lämpimästi, ellet ole menossa suoraan kotiin! Iltalenkkien jälkeen on ihana mennä suoraan lämpimään saunaan. 

kuva 5

Onko sinulla tavoitteita? Mitä olet valmis tekemään saavuttaaksesi ne, ja kuinka motivoitunut olet? Vievätkö päivittäiset valintasi kohti tavoitettasi? 

Heidi xx

2 Comments

 1. mievaan

  ajattelin mennä Oulun ExtremeRuniin 1.8 kaverin kanssa :). Juoksu on vielä suht uusi juttu ja tuo olisi ensimmäinen juoksutapahtumani joten on oikein hyvä että siihen on vielä kuukausia aikaa nostaa kuntoa ja harjoitella 🙂

  Reply
  • Heidi

   Hei,
   kuulostaa kivalta! ExtremeRun on kiva tapahtuma 🙂 Sinulla on vielä hyvin aikaa ja tapahtuma on muutenkin kivan leikkimielinen. Tsemppiä treeneihin!

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *