Something a bit Different…

by | Feb 4, 2014 | Lifestyle, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio, Valipaloja | 0 comments

Nimittäin välipalavinkkejä niille, jotka etsivät vaihtoehtoja leivälle. 

SMOOTHIE:

Smoothie on helppo ja nopea välipala, ja varsinkin nyt näin talvella helppo kuljettaa mukana. Smoothie pysyy hyvin kylmänä autossa esim. salitreenin ajan- “luonnollinen jääkaappi” 🙂 Vaihtoehtoja on rajattomasti, vain mielikuvitus on rajana. Tällä hetkellä kaipaan omiin smooteihin purupintaa, ja siksi usein smoothien päälle lisään vielä itsetehtyä mysliä, siemeniä tai pähkinöitä. Myös “paksummat” lusikoitavat  smoothiet ovat suosikkejani- vähemmän nestettä, enemmän marjoja. 


HEDELMÄT & MARJAT:

Hedelmät ovat kätevä välipala esimerkiksi reisussa ja kulkee kätevästi kassissa. Oma suosikkini on omena. Hedelmän/hedelmien sekaan voit lisätä esimerkiksi raejuustoa, luonnonjugurttia tai turkkilaista jugurttia, jos vatsasi kestää maitotuotteet. Yksin hedelmä on kevyt välipala, ja siksi hedelmä/pähkinä combo onkin hyvä yhdistelmä esim. omena ja parapähkinät- ja tietenkin myös muutkin pähkinät! 
PANNUKAKUT:


Gluteenia karttavalle sopii hyvin kananmuna/banaanipannarit, jotka valmistuvat muutamassa minuutissa. Sekoita kaksi munaa ja banaani blenderissä + ripaus suolaa, vaniljaa ja tällä kertaa joukkoon laitoin myös teelusikallisen chiansiemeniä. Paista kevyesti kookosöljyssä. Jos haluat makeampaa, lisää valmiiden pannareiden päälle vielä loraus hunajaa. Tarjoile hedelmien ja marjojen kera. Sopii hyvin terveelliseen herkutteluun 🙂 


JUGURTTI & RAHKA: 

Maitotuotteista ollaan montaa mielta, ja tuntuu, että moni kärsiikin ainakin laktoosi-intoleranssista. Vaihtoehtona maitotuotteille voit käyttää esimerkiksi luomu soijajugurttia (no GMO!!!), jota itsekin käytän silloin tällöin aamu-tai välipalalla. Sekaan vielä marjoja, pähkinöitä tai/ja mysliä niin nälkä pysyy hyvin loitolla pidempäänkin. 


KANANMUNA:

Omelettina, keitettynä, paistettuna… Just name it! Varsinkin kovan treenin jälkeen keho kaipaa proteiinia, jotta palautuminen pääsee käynnistymään mahdollisimman pian. Lauantain hiihtolenkin jälkeen maistui kookosöljyssä kevyesti paistetut munat, avocadon ja tomaatin kanssa. (Tässä annoksessa tosin on myös pala täysjyväleipää alla, mutta sen voi hyvin jättää pois. Lounaasta oli tässä vaiheessa kulunut jo viisi tuntia ja nälkä oli sen mukainen.) 
PUUROT & PUDDINGIT:

Chia pudding on edelleen oma suosikkini, ja ohje onkin vilahtanut blogissa jo moneen otteeseen. 

Peruskaurapuuron voit vaihtaa hirssipuuroon, jota haudutetaan hiljalleen kattilassa. Ihan parasta itsetehdyn mantelimaidon, mustikoiden, banaanin ja maapähkinävoin kanssa tarjoiltuna. Tämä on hyvä vaihtoehto isoonkin nälkään. 


Snacks for them, who wants something else than a sandwich! 


0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *