Sateinen aamu sai piristyst√§ punaisista marjoista; tuoreista puolukoista ja gojeista- alla chiapuddingia ūüôā Uskon, ett√§ v√§reill√§ on meihin pirist√§v√§ vaikutus. Mit√§ laajempi valikoima meill√§ on k√§yt√∂ss√§mme erilaisia v√§rej√§, makuja ja ravinteita, sen parempi. K√§yt√§ mahdollisimman tuoreita, l√§helt√§ saatuja/tuotettuja raaka-aineita. Toki aina voit yhdistell√§ l√§himets√§n superfoodeja puolukoita, mustikoita ja monia muita esimerkiksi eksoottiseen goji-marjaan. Kolme yhdess√§ on enemm√§n kuin yksi!

Mikä Superfood?

P√§hkin√§nkuoressa superfoodit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ruoka-aineita, joilla on erityisi√§, uniikkeja ominaisuuksia ja jopa terapeuttisia vaikutuksia terveyteemme. 

* sisältävät paljon ravintoaineita, ja usein vielä mahdollisimman tiiviissä muodossa.
* suurin osa superfoodeista ovat hyviä proteiininlähteitä.
* adaptogeenejä, eli auttavat kehoamme sopeutumaan ympäristön muutoksiin, esimerkiksi stressiin.
* hyvä imeytyvyys
* rasittavat kehoa mahdollisimman vähän, mutta tarjoavat kehollemme paljon ravintoaineita
* sisältävät paljon vitamiineja, mineraaleja ja bioaktiivisia ainesosia. Vältä kuumentamista, sillä se tuhoaa hyviä ravinnerikkaita ainesosia.

Itse suosin ensisijaisesti suomalaisia marjoja, joita sitten täydennän mm. chiansiemenillä, viherjauheilla ja siitepölyllä. Esimerkiksi smoothien joukkoon on helppo yhdistellä niin kotimaisia kuin eksoottisempiakin superfoodeja. Tärkeintä on kuitenkin varmistaa, että ruokavalion kivijalka eli perusrunko on ensin kunnossa- superfoodit (varsinkin ne jauheet) ovat vain hyvä lisä täydentämään ja buustaamaan jo perusterveellistä ruokavaliota.Raakakakussa toisiaan t√§ydent√§v√§t suomalaiset mustikat sek√§ raakakaakao, jotka yhdess√§ sis√§lt√§v√§t huikeat m√§√§r√§t antioksidantteja. 


0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *