Koulu alkoi eilen, ja aamulla tuntui, että syksy tuli siinä samalla. Yöllä raju ukonilma herätti ja vielä aamullakin vettä tuli melkein vaakatasossa! Siitä tulikin mieleeni, että on aika kaivaa D-vitamiinit kaappien kätköistä. 

D- vitamiinia tarvitaan mm. kalsiumin imeytymiseen, estämään osteoporoosia, torjumaan talvimasennusta, ylläpitämään immuniteettia ja vähentämään infektiosairauksien riskejä. Paras lähde on tietenkin aurinko, mutta syksyllä ja talvella on sen riittävä saaminen näillä leveysasteilla mahdotonta. Kannattaa siis turvautua purkkiin. Omani on Organic Avenuelta jenkeistä, mutta uskoisin, että ainakin Solgarilla on hyvä vastaava. 


Viikon toinen vinkki on seleenipommi parapähkinät…

Parapähkinät (Brazil nuts) sisältävät poikkeuksellisen paljon seleeniä (2500 kertaa enemmän kuin muut pähkinät!) ja päivittäinen tarve täyttyykin jo kahdesta pähkinästä! Parapähkinät sisältävät myös paljon proteiinia, niasiinia, magnesiumia, kuitua ja E-vitamiinia. Itse tykkään myös parapähkinän mausta, ja se sopii hyvin yhteen omenan kanssa, esimerkiksi välipalana 🙂 

Tänään murskasin parapähkinän aamupuuroon mustikoiden, banaanin ja hampunsiemenien joukkoon. 


2 Comments

 1. Johanna

  Miten sattuikin – Ostin juuri eilen kaksi pussillista parapähkinöitä ja toisen nappasin mukaan töihin! 😀

  Reply
 2. Heidi

  Hyva Johanna 🙂

  Heidi

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *