Flunssan Kotihoitoa

by | Mar 24, 2015 | Aamupala, Hyvinvointi, Luokittelematon, Resepti, Smoothie, Uncategorized | 4 comments

Keväisistä ilmoista huolimatta, ilmat ovat vielä petollisia ja arvaamattomia. Auringon laskettua ilma viilenee hyvinkin nopeasti ja yöllä lämpömittari menee reippaasti miinuksen puolelle. Kannattaa siis vielä pitää visusti pipo päässä ja hanskat käsissä, ei myöskään kannata juosta vielä ilman takkia, niin kuin allekirjoittanut, joka pötkötteli viime keskiviikkoillan ja torstain vällyjen välissä. On kuitenkin vasta maaliskuu!

Taistelussa pahempaa flunssaa vastaan, otin kaikki kaapista löytyvät luonnolliset rohdot käyttööni; Manuka hunajaa, pakuriteetä, sitruunaa ja inkivääriä, echinaforcea, sekä C-vitamiinia ja sinkkiä. Hemmottelin kehoa myös ravitsevilla viher- ja marjasmootheilla, sekä suklaisella banaanismoothiella 🙂 Lusikoitavaan suklaa/banaanismoothieen laitoin 1 kypsän banaanin, 2 rkl Puhdistamon suklaajauhetta (sisältää mm. macaa, riisiproteiinia ja raakakaakaota) 1 rkl chian siemeniä ja 2 dl itse tehtyä mantelimaitoa. Aja kuohkeaksi monitoimikoneessa. Päälle vielä kaakaonibsejä, siitepölyä ja mulpereita. Muistathan, että sokeri ruokkii tulehduksia ja siksi olisi parempi unohtaa jaffat ja muut sokeripitoiset herkut.

 “Let food be thy medicine and medicine be thy food”

-Hippocrates

kuva 2 kuva 4 kuva 5

Sängyssä pötkötellessä oli hyvin aikaa paneutua puoliksi luettuihin kirjoihin. Päivässä sain luettua loppuun mm. bestsellerin “Suoliston salaisuus”, joka on helppolukuinen ja johdattaa lukijan suoliston saloihin. Moni ei ehkä tiedäkään, että suolisto on kuin toiset aivomme- se on poikkeuksellinen elin, joka muodostaa jopa 2/3 koko immuunijärjestelmästämme ja tuottaa yli 20:tä omaa hormoonia.

“Sydäntä arvostetaan elintärkeänä, koska se pumppaa verta elimistöön. Aivoja ihaillaan, koska ne tuottavat joka sekunti käsittämättömän hienoja ajatuskulkuja. Suolesta ihmiset sen sijaan ajattelevat, että sehän nyt käy tuona aikana korkeintaan pytyllä. Voitaisiin sanoa, että me vähän aliarvioimme suolistoa- tai no, rehellisesti emme vain aliarvioi vaan usein suorastaan häpeämme sitä.” 

kuva 3 kuva 4

Pitäkää huolta itsestänne ja pukeutukaa lämpimästi!

Heidi xx

4 Comments

 1. Liisa

  Vitsit mä tykkään sun blogista ihan älyttömästi! Niin paljon kiinnostavia juttuja! Sun blogi on hyvä esimerkki siitä, että lyhyetkin postaukset voivat olla täynnä asiaa! Näitä myös jaksaa lukea, koska eivät ole liian pitkiä 🙂

  Reply
  • Heidi

   Oi kiitos Liisa, kiva kuulla 🙂
   Itsekin tykkään lukea mieluummin lyhyempiä ja ytimekkäitä postauksia 🙂

   Aurinkoista päivää!
   Heidi

   Reply
 2. emma

  Tosi kivoja postauksia. Olisiko sulla jotain hyvää ruokaohjetta, jossa vois käyttää lehtikaalia? Tekisi mieli valmistaa siitä jotain ruokaa.

  Reply
  • Heidi

   Kiitos Emma 🙂
   Käytän lehtikaalia paljon smootheissa, mutta myös munakkaissa ja kvinoan kanssa. Yleensä käytän sitä siis lähinnä lisukkeena -> esim. höyryttämällä siitä saa pehmeämmän, jonka jälkeen lisää vielä hieman oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Toimii hyvin myös salaattipohjana, päälle esimerkiksi höyrytettyä ruusukaalia, kirsikkatomaattia, lohta/kanaa ja vaikkapa avocadoa. Täytyykin kehitellä joku resepti, kiitos vinkistä 🙂

   Terveisin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *