Intervalleja juoksumatolla

by | Dec 2, 2016 | Juoksu, Lifestyle, Luokittelematon, Treeni, Treenit, Uncategorized | 0 comments

img_0516

Eilen hyödynsin jälleen tyttären treeniajan ja suuntasin pitkästä aikaa Elixialle. Työmäärä on tällä viikolla ollut melkoinen treenattavien, sekä lähestyvien Somatic Studion pilatesohjaajakoulutuksen viimeisten näytetuntien suunnittelujen kanssa. Ensiajatuksena olikin tehdä salilla vain kevyt kehonhuolto, mutta jostain kuitenkin sain sellaiset energiat, että teki mieli vetää hieman kovempi treeni juoksumatolla. Viimeisestä vauhdikkaammasta juoksulenkistä onkin aikaa. Juoksu kulki kuitenkin mukavasti kiihtyvillä pyramidi-intervalleilla ja lopussa päästiin melko korkeisiin sykkeisiin ja vauhteihin.

Juoksumatolla juoksen vain harvoin tasavauhtisia treenejä, sillä vaihtumattomien maisemien takia se voi olla melko puuduttavaa. Kovemmat treenit taas menevät kuin huomaamatta ja vauhti pysyy vedoissakin tasaisena, kun matto pitää huolen vauhdin ylläpitämisestä. Muista myös tehdä hyvä playlist, joka motivoi juoksemaan vielä pikkuisen kovempaa 😉

PYRAMIDI-INTERVALLEJA JUOKSUMATOLLA

Treeniin menee aikaa noin 60-70min

Lämmittelyä 15min (kevyttä juoksua)

1-2-3-4-5-4-3-2-1

(intervallien välissä 2 min kevyttä juoksua tai kävelyä)

Lopuksi 10 min kevyttä juoksua

Juokse siis alkuun kevyttä hölkkää noin 10-15minuuttia, jonka jälkeen aloita intervallit; 1 min veto -> 2 min palauttelu (niin että sykkeet selkeästi laskevat) -> 2 min veto -> 2 min palauttelu -> 3 min veto -> 2 min palauttelu jne. niin että lopuksi vedetään minuutin veto. Ensimmäistä vetoa ei kannata vetää heti hampaat irvessä, vaan nosta tehoja mielluumin loppua kohden, niin että jaksat vetää treenin loppuun asti. Treeni sopii hyvin kokeneemmalle juoksijalle, mutta vähemmän juossut voi tehdä intervallin esim. 1-2-3-2-1. Lyhempiä pyramideja saatan tehdä 3 lenkin aikana.

Jokin aikaa sitten sain kommenttiboksiin toiveen, millaisia intervalleja tehdä 1/2 maratonia silmällä pitäen, ja juuri edellä mainittu on yksi suosikeistani. Testatkaa ja mielelläni kuulen fiiliksiä treenistä 🙂

Ja näin ihanalla ex tempore brunssilla herkuttelin ystävän kanssa Cafe Kuumassa! Jos et vielä ole paikkaa testannut, niin nyt sinne 🙂 Viikonloppuna tosin kannattaa tehdä pöytävaraus.

img_0508

Joulukuun toinen luukku:

“Strength doesn’t come from what you can do. It comes from overcoming the things you once thought you couldn’t.”

Heidi xoxo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *