Monet meistä, jotka omistavat auton tietävätkin, kuinka tärkeää on pitää siitä huolta; tarkistaa säännöllisesti öljyt, jarrut ja huoltaa auto muutenkin säännöllisesti katsastuksissa. Ilman tarvittavaa ja säännöllistä huoltoa auton käyttöikä luonnollisesti vähenee. Jos pidät hyvää huolta autostasi, niin mikset siis myös kehostasi? Oma kehosi on ainoa paikka, jossa elät koko elämäsi. Kehonhuollolla voidaan vaikuttaa, ei vain elämän pituuteen, vaan ennen kaikkea elämänlaatuun!  

Mitä asioita sitten tulisi ottaa huomioon kehonhuollossa? 

Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio– paljon kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Hyvälaatuisia rasvoja sekä varmistaa riittävä proteiinien saanti. Hyödynnä kotimaisia ja kauden tuotteita ja käytä luomua aina, kun pystyt- ilman stressiä! 

• Liiku! Löydä oma lajisi, josta nautit. Liikunta ei saa olla suorittamista. Ja tärkeämpää kuin tunti salilla, on pysyä aktiivisena pitkin päivää. Jos et ehdi liikkumaan niin paljon kuin haluaisit, hyödynnä työ/kauppamatkat ja käytä portaita hissin sijaan. Hyötyliikuntaa! 

• Venyttele. Venyttelyn avulla voidaan ennaltaehkäistä loukkaantumisia ja se myös rentouttaa ja palauttaa lihakset. Itse venyttelen usein iltaisin telkkaria katsellessa tai suunnitellessa treenattavien ohjelmia. Iltavenyttely rauhoittaa myös kehon ennen nukkumaanmenoa. 

• Hieronta. Ehdoton kehonhuollossa, jos liikuntamäärät ovat suuria. Itse käyn hieronnassa lähes viikottain. 

• Nuku tarpeeksi, vähintään 7-8 tuntia. Yritä mennä ajoissa nukkumaan ja rauhoita ilta. Sammuta televisio ja muut häiriötekijät. 

• Vältä stressiä ja relaa! Stressi on yksi nykypäivän vitsauksista, joka usein aiheutuu kiireestä. Suunnittele ja priorisoi itsellesi tärkeät asiat kalenteriin ensin- ja uskalla sanoa ei. Yritä olla stressaamatta pienistä tyhjänpäiväisistä asioista ja relaa! Usein helpommin sanottu kuin tehty, mutta tähänkin oppii ajanmyötä. 

Äitienpäivän kunniaksi tarjoan viikonlopun ajan -20% kaikista PT- ja hyvinvointipaketeista. Hyvinvointia ja energiaa äidille, tai miksei vaikka itselle! Lisätietoja paketeista [email protected]

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *