Kesäistä arkiruokaa

by | Jun 14, 2015 | Kesä, kesäruokaa, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio, Uncategorized | 0 comments

Viikonloppu on sujunut ihanan aurinkoisissa merkeissä ja olemme saaneet viettää oikein mukavaa aikaa miehen siskon kanssa 🙂 Auringonpaisteen ja kaiken mukavan tekemisen keskellä tuntuu kuin olisi itsekin lomalla, vaikka varsinainen loma alkaakin vasta heinäkuussa. Silloin aionkin lomailla lähes koko kuukauden!

Lautasella maistuvat juuri nyt raikkaat maut ja ruokaisat salaatit, joihin on kiva yhdistellä myös marjoja ja hedelmiä; mango/avocado/halloumi, vesimeloni/feta, mansikka/vuohenjuusto… vain muutaman mainitakseni. Salaatteja tuleekin näin kesäisin tehtyä taas huomattavasti enemmän kuin talvella. Suurimmaksi osaksi laitan ruuan aina itse, mutta silloin tällöin on kiva käydä myös ulkona syömässä. Lauantaina söimme Nuevossa aivan ihanan illallisen, ja silloinkin alkupalaksi valitsimme vuohenjuusto/mansikkasalaattia ja pääruuaksi otimme kasviksia ja maissikanaa. Ravintolassa yritän valita hieman erilaisia ruokia, vaikka useimmiten mieli tekee silloinkin samantyylisiä ruokia kuin kotonakin tulee tehtyä.

 

kuva 1 kuva 2

Perussalaatti syntyy esimerkiksi erilaisista salaateista, kirsikkatomaateista, kevätsipulista, porkkanasta, paprikasta ja avocadosta- tai mitä ikinä kaapista sattuukin löytymään. Tähän on helppo yhdistää esimerkiksi kalaa, kanaa, pähkinöitä ja siemeniä tai vaikkapa kvinoaa, jotka tekevät salaatistakin ruokaisamman ja riittävät hyvin lounaaksi. Kesällä on myös helppo, kun voi grillata. Grilliin voi laittaa melkeinpä mitä vain, mutta oma suosikkini on lohi, grillatut kasvikset ja halloumi. Myös avocadoa voi grillata! Oikein jo innolla odotan juhannusta ja kaikkia niitä ihania kesäkokkailuja 🙂

kuva 3 kuva 4 kuva 5

Usein teen ruokaa kerralla sen verran enemmän, että siitä riittää myös seuraavalle päivälle. Varsinkin nyt, kun lapset ovat lomilla ja treenejä sekä pelejä on entistä enemmän, on ruuanlaittoakin huomattavasti enemmän. Onneksi tosiaan hedelmiä ja marjoja on jo paremmin saatavilla, ja niitä meneekin paljon mm. aamu-ja välipaloilla.

Viime viikolla iltaruuaksi tehty uunilohi ja uudet perunat muuntautuivat seuraavana päivänä lämpimäksi salaatiksi. Keitetyt uudet perunat, tuoreet pilkotut kesäkurpitsalohkot ja lohen voi paistaa kevyesti pannulla, ja koota tästä ruokaisan salaatin salaattipedille. Helppoa arkiruokaa, eikä niinä aurinkoisina kesäpäivinä tarvitse viettää liikaa aikaa keittiössä kokkaillen 🙂

kuva

Heidi xx

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *