Punnerruksia kumpparilla!

by | Nov 21, 2016 | Lifestyle, lihaskunto, Luokittelematon, Treeni, Treenit, Uncategorized | 4 comments

fotorcre

Tässä tehdään “timanttipunnerrusta”, mutta tietenkin variaatioista voi tehdä, minkä vain.

 

Olen tainnutkin jo muutaman kerran mainita, että kerran viikossa yritän käydä treenaamassa Corella. Ryhmässä on kiva treenata ja mukava välillä olla itsekin ohjattavana- eikä tarvitse ajatella, mitä seuraavaksi tekee 🙂 Ja tietenkin tulee tehtyä myös erilaisia treenejä, joita ei välttämättä yksin tulisi tehtyä.

 

Viime viikolla teimme mm. punnerruksia, joissa apuvälineenä käytimme kumppareita. Kumppari onkin todella hyvä apuväline, jos omat voimat eivät vielä riitä polvet ilmassa punnerruksiin. Kumpparista saa juuri sopivasti apua, niin että tekniikka pysyy hyvänä alas asti punnertaessa. Kumpparin paksuudesta riippuu vastuksen määrä; mitä paksumpi kumppari, sitä enemmän saat helpotusta ja tietenkin päinvastoin.

 

Punnerrus on liikkeenä todella haastava ja tekninen, joista ehkäpä etenkin lapatuen säilyttäminen ja keskivartalon hallinta ovat ne haastavimmat. Punnertaessa mieti, että liike lähtee kyynärpäistä, ja punnerra alas vain sen verran, että lapatuki säilyy ja ettei lantio tipahda alas. Pää pysyy selkärangan jatkeena.

 

foto

Timanttipunnerrus Kumpparilla

 

Kiinnitä kumppari tankoon ja laita toinen kumppari kuminauhan läpi (kts. kuva oikealla). Pujota kädet kumpparin läpi niin, että kumppari asettuu kainaloiden alle. Asetu lankkuun ja tuo ranteet suoraan olkapäiden alle. Timanttipunnerruksessa tuo peukalot ja etusormet yhteen, niin että muodostat keskelle “timantin” tai kolmion. Tee punnerrus ja ylläpidä koko liikkeen ajan hyvä lapa- ja keskivartalon tuki. Toista 10-15 kertaa. Liikkeen voit tehdä esimerkiksi osana kiertotreeniä.

 

Onko liike tuttu? Testatkaa ihmeessä!

 

Heidi xoxo

4 Comments

 1. Katariina

  Ma treenaan poliisikoulun testiin (huvikseni kokeilen paasisinko Oaklandin poliisivoimiin, joka on yksi vaarallisimmista kaupungeista USA:ssa :)) ja siina taytyy tehda 24 punnerrusta minuutissa. Ma en jaksa kymmenta enempaa viela, mutta treeni jatkuu 🙂

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Katariina,
   Voi vitsi kuulostaa mahtavalta, vaikka samalla ehkä myös aika hurjalta! Tsemppiä!
   Kannattaa testata tätä ja ottaa tämä osaksi treeniä- ihan superhyvä liike. Vielä, kun tekee eri variaatioilla.

   Terkuin Heidi

   Reply
 2. Pauliina

  Hei Heidi!
  Nyt täti ei ymmärrä, pitääkö kympparin olla löysä vai kireä ollessasi ” ylhäällä”?

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Pauliina,
   Eli kumppari on kireä myös lähtö- eli lankkuasennossa (tarkoititko sitä?) Ja kumpparin pakuudesta riippuen se auttaa punnerruksissa, etenkin alhaalta ylöspäin punnertaessa. Mitä paksumpi kumppari, sitä enemmän on apua. Näytän sulle joku kerta 🙂

   Terkuin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published.