Kännykän tallennustila alkaa uhkaavasti olla täynnä ja vieläkin on paljon ruokakuvia, joita en ole ehtinyt tänne blogin puolelle jakaa. Vanhoja reseptejä tuunailen jatkuvasti ja harvoin teen täysin samanlaista reseptiä useampaa kertaa. Esimerkiksi tuorepuuron olen viime päivinä tehnyt blendaamalla 1/3 baaania, 1 rkl chian siemeniä, 1 rkl hamppurouhetta ja ceyloninkanelia kotitekoiseen mantelimaitoon. Kannelliseen purkkiin laitan 1 dl kaurahiutaleita ja päälle mantelimaitosekoitus. Valmiin puuron päälle vielä marjoja, auringonkukansiemeniä, mulpereita, kaakaonibsejä, siitepölyä… Mmmm

kuva 1

Välipalalla maistuu useimmiten smoothie, joko viher-tai marjasmoothie, kourallinen pähkinöitä ja hedelmä tai esimerkiksi marjainen granola parfait. Ruohonjuuresta löysin muutama kuukausi sitten aivan ihanan sokerittoman ja gluteenittoman Luxus Kranolan, jota ripottelen usein maustamattoman “smoothiejugurtin” päälle. Jos olen koko päivän liikkeessä, teen mukaan smoothien tai nappaan proteiini- välipalapatukan. Tällä hetkellä valikoimissa on monta suosikkia; Bounce, Pulsin, Raw Bite, Paleo Bar… Helppo valinta on the go, mutta muista kiinnittää huomiota välipalapatukoiden raaka-aineisiin, jos haluat välttyä mm. lisätyltä sokerilta tai makeutusaineilta.

kuva 2

 

Jos päivän energiansaanti jää vähäiseksi, tekee iltaisin mieli makeaa. Siksi säännöllisestä ateriarytmistä olisi hyvä pitää kiinni. Yhdelle sopii kolme ateriaa päivässä, toiselle kuusi. Vältä kuitenkin liian pitkiä, yli 4-5 tunnin ateriavälejä. Alla tämän hetken herkkuhimon taltuttajat <3

kuva 3

 

 

Heidi xx

2 Comments

  1. Kristiina Maria

    Pitikin tulla kyselemään sulta, miten olet aloittanut siitepölyn käytön ja näissä ruokakuvissahan se on sopivasti esillä. 🙂 Millaisilla määrillä siis aloitit ja minkä verran nykyään käytät siitepölyä päivässä? Entä onko sulla ollut allergioita ennen tai jälkeen siitepölyn käytön vai käytätkö sitä vain ravintoarvojen/maun vuoksi? Ja onko sulla jotain lemppari merkkiä?

    Ostin Ruohonjuuresta Mesiniityn siitepölyä (Pesosen mehiläistarhat) ja olen nyt sitä tässä testaillut. Taisin heti toisena päivänä lisätä annostusta vähän liikaa, sillä illalla sain lieviä allergiaoireita. Mutta se oli oikeastaan ihan hyvä, koska nyt ainakin uskon, että siitepöly voi toimia siedätyksessä! 😀 Itse haen siitepölyltä juurikin apua heinäallergiaan, allergialääkkeet väsyttävät niin ikävästi, että olisi kiva, jos annostusta voisi vähän pienentää. Täytyy kyllä sanoa, että ainakin tossa mun ostamassa siitepölyssä maku ei kyllä ole mikään hirveän kiva, mutta kai siihen tottuu. Olin vaan vähän yllättynyt, kun maku on jotenkin tunkkaisempi kuin oletin.

    Reply
    • Heidi

      Moikka,
      Aloitin siitepölyn käytön itsekin juuri allergioiden takia. Kärsin keväisin pahoista siitepölyallergioista, mutta viimeiset kaksi kevättä olen selvinnyt lähes täysin ilman oireita, tai ainakaan se ei ole häirinnyt esim. liikkumista ulkona! Korvia tai kurkkua ei enää kutise ja silmät eivät ole turvoksissa. Nuhasta en varmaan koskaan pääse täysin eroon (otsalohkoon menevät tiehyet on operoitu jo kolmeen kertaan). En tiedä onko apuna vaivoihin toiminut siitepölyn ohella myös lähes maidoton ruokavalio.

      Tällä hetkellä käytän siitepölyä noin 1-2 tl/pv, joka onkin ainakin tämän Coco Vin siitepölyn max. päiväannos. Maku on mielestäni ihan ok, ei ainakaan paha. Ripottelen sitä useimmiten jugurttiin, smooteihin, puuroon tai vaikkapa raakakakun päälle. Kannattaa testata toimiiko, ja aloita ensin pienemmällä määrällä ja lisää annostusta pikku hiljaa.

      Terveisin Heidi

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *