Strawberries and Breakfast

by | Aug 3, 2014 | Aamupala, Gluteeniton, Luokittelematon, Marjasmoothie, Resepti, Ruokavalio, Smoothie | 0 comments

Pakkasessa on nyt 5 kiloa mansikoita tulevan talven varalle, jotka onnekseni sain vielä viime tingassa ostettua Hämeenlinnan torilta. Paras mansikkasatoaika meni itseltäni tänä vuonna täysin ohitse, ja luulinkin jo, että mansikat jäävät tänä kesänä osaltani pakastamatta. 

Ja vaikka pakkanen nyt onkin täynnä smoothien raaka-aineita, niin parhailtahan mansikat maistuvat nyt tuoreina. Ne ovatkin löytäneet tiensä lähes jokaiseen aamupalaani 🙂 Alla muutama esimerkki… 

* kaurapuuro saa makeutta banaanista, siitepölystä ja tuoreista mansikoista, vaikka nyt helteisillä ilmoilla puuro ei samalla tavalla maistukaan kuin talvella.

* marjasmoothiessa maistuvat mansikoiden lisäksi myös mustikat. Saa nähdä saadaanko tänä vuonna juuri ollenkaan mustikoita? Mökillä ainakin tilanne näytti hyvin heikolta. 
* maustamatonta luomu soijajugurttia omatekemän myslin sekä mustikoiden ja mansikoiden kanssa. Sekaan ripottelen usein vielä hamppurouhetta. Kyytipoikana vihersmoothie, josta saan paljon energiaa, antioksidantteja ja extra-annoksen vihreitä. Tässä smoothiessa lehtikaalia, selleriä, kurkkua, ananasta, viherjauhetta ja kookosvettä.*raakapuuro/tuorepuuro. Sekoita illalla 1 dl kaurahiutaleita, 1 rkl chiansiemeniä, 1/3 kypsää muussattua banaania ja 1 dl mantelimaitoa rasiaan/purkkiin ja laita jääkaappiin tekeytymään. Aamulla puuro on valmis. Tuorepuuro on helppo ottaa esimerkiksi töihin mukaan, jos aamupala ei heti aamusta maistu. 

* alimmaisessa kerroksessa marja/chiajugurttia, jonka päälle kokosin mustikoita, mangoa, luomu soijajugurttia, omatekemää mysliä, sekä kirsikkana päällä mansikka 🙂 Tämä on uusi suosikkini. Marja/chiajugurtin voi valmistaa jo edellisenä päivänä, jolloin se on mukavasti hyytynyt. Muistuttaa hyvin paljon chiapuddingia.

Miksei aamupalla voisi smoothien kaverina syödä vaikkapa palaa terveellistä  raakakakkua 🙂 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *