IMG_4078 IMG_4075 IMG_4083 IMG_4093 IMG_4114

Metsäteitä, polkuja, pitkospuita… niistä on parhaat juoksualustat tehty 🙂 

Keväät ja syksyt ovat juoksutapahtumien kulta-aikaa. Polkujuoksut ovat nousseet vahvasti katujuoksujen rinnalle. Itse suosin niitä jalkaystävällisemmän alustan takia ja ne ovat myös luonteeltaan “leppoisampia”. Juoksu on paljon rennompaa, kun ei ole mitään aikatavoitteita. Aikatavoitteita en tosin ole muutenkaan viime aikoina tapahtumiin asettanut. Tähän elämäntilanteeseen sopii paremmin tälläinen fiiliksen mukaan tekeminen. Kokonaisrasitus jo ihan töistä on melkoinen.

Perjantai-iltana suunnittelin vielä lähteväni ex-tempore Espoon rantamaratonin puolikkaalle, jonka olin aivan kokonaan unohtanut. Juoksua tulee tällä hetkellä kuitenkin sen verran vähän, että pitkiksiä on mukava tehdä ihan itsekseenkin (75 euron jälki-ilmoittautuminenkin on melko suolainen). Tällä kerralla tapahtuma jäi kuitenkin vain suunnitteluasteelle.

Viime sunnuntaina juoksin pitkästä aikaa pitkikseni taas mökillä. Siellä on ihana juosta pitkin polkuja, pitkospuita ja metsäteitä. Samalla testasin myös uusia polkujuoksutossujani. Kevyt, joustava, hyvä pito pohjassa, ja ainakin näin kuivalla ilmalla toimi loistavasti. Tuttu maasto houkutteli kovasti myös ilmoittautumaan lokakuiselle Pirkan Hölkälle (4.10), mutta mietin vielä, sillä muutamaa viikkoa myöhemmin (17.10) olen menossa Helsinki City Trailin 1/2 maratonille. 33kilometriä Pirkan Hölkän mäkisessä maastossa voi olla jaloille hieman liikaa. Viime vuonna ainakin pohkeet huusivat juoksun jälkeen hoosiannaa.

Muita mielenkiintoisia tapahtumia pääkaupunkiseudulla olisivat mm…

Pääkaupunkijuoksu 27.9, joka seuraa pitkälti Pirkkolan keskuspuiston “Haltia-polkua. Alusta on kokonaan hiekkapohjainen. Matkoina 6, 10,5 ja 21km.

Sipoonkorpi Trail 3.10, joka kulkee Sipoonkorven poluilla ja hiihtourilla. Matkoina 10, 21 tai 30km.

Runner’s High Halloween Run 31.10. Mukava tapahtuma, johon osallistuin myös viime vuonna. Matkoina 5 ja 10 km.

NouxTreme 11.10 Nuuksiossa.

Näissä osallistumismaksukin huiteli noin 30-40 euron tuntumassa. Tuleeko teillä muita kivoja tapahtumia mieleen?

Heidi xx

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.