Syksyn tuulia ja viime viikon suosikit!

by | Aug 25, 2015 | Hyvinvointi, Lifestyle, Luokittelematon, Ruokavalio, Somatic Studio, Uncategorized | 0 comments

Syksy on aina kesän jälkeen uuden luomisen aikaa. Silloin moni on motivoitunut niin ruokavalion, treenien kuin koulutuksen/työnkin saralla. Intoa riittää ja itsellänikin on kalenterissa jo monta mukavaa päivämäärä ylhäällä. Tiedossa on niin erilaisia tapahtumia kuin koulutusta ja luentoja.

Somatic Studiolla olen vetänyt kuulatunteja jo parisen vuotta ja nyt tuntuu luonnolliselta jatkeelta aloittaa heidän syyskuussa alkava pilateskoulutuksensa. Parempia kouluttajia kuin Jarmo Ahosta ja Jari-Pekka Keurulaista on vaikea Suomesta hakea. Molemmilla on vankka pohja niin kehonhallinnasta, pilateksesta kuin fysioterapiasta, ja molemmat työskentelevät myös useiden ammattiurheilijoiden kanssa. Innolla odotan koulutuksen alkua, josta on varmasti suunnattomasti hyötyä PT:n työssäni.

Tulevana torstaina (27.8) alkavat myös Sinikka Pakemanin kaikille avoimet hyvinvointiluennot, jotka järjestetään yhdessä PÜR- hyvinvointikaupan kanssa. Viime syksynä osallistuin Sinikan suosittuun “ravintoa ja terveyttä”-luentosarjaan, jossa käsiteltiin tämän hetken polttavia aiheita kuten mm. maitotuotteita, viljoja, rasvoja ja sokereita. Osa oli jo ennestään tuttua, mutta aina tarttuu mukaan myös uutta. Tämän syksyn luennoilla on myös mielenkiintoisia aiheita kuten mm. ravinnon suhde ruuansulatuksen hyvinvontiin, ylipainoon ja diabetekseen. Ensimmäinen luento jää Fit-lehden Supertreenin takia väliin, mutta seuraavilla olen ehdottomasti mukana.

Tässä viime viikon parhaat palat…

IMG_3009

 

Kuulatunnit starttasivat taas niin Somatic Studiolla (maanantaisin kello 17 ja keskiviikkoisin kello 17.15) kuin Westendissäkin (sunnuntaisin kello 10.30). Ryhmässä ja kaveriporukalla treenaaminen motivoi ja tsemppiäkin löytyy enemmän, kun kaverikin kerran jaksaa 🙂 Tunnilla kaikki tietenkin tekevät omaa treeniä, oman kunnon mukaan, mutta kyllä se tiimihenki ja tsemppi auttavat parempaan suoritukseen. Lisätietoja tunneista: [email protected]

 

IMG_2832 IMG_2844 IMG_2841

Tiistaina piipahdin Madaran ja Noora Shinglerin nokkosvoiteen ja suihkeen lanseeramistilaisuudessa. Tilaisuutta vietettiin Töölönlahdella sijaitsevassa kahvila Linnunlaulussa. Ihanan viehättävä paikka, jota olen usein juoksulenkeillänikin ihaillut. Nyt sain tilaisuuden käydä tutustumassa kauniiseen rakennukseen ja samalla kuulin myös hieman paikan historiasta, joka on aikoinaan ollut etenkin taiteilijoiden suosiossa- samalla nautimme villiyrteistä valmistettua kevyttä ateriaa. Vuohenjuusto-nokkoskeitto oli superhyvää! Tarjolla oli myös luomuviiniä, mutta itse päädyin alkoholittomaan versioon. Goodion uusi chilisuklaa oli myös kivan tulista.

Keskiviikon kuulatunnin jälkeen osallistuin Odlon järjestämään tilaisuuteen, jossa käytiin läpi urheiluliivien tärkeyttä etenkin juostessa tai muissa high impact- lajeissa. Tiesitkö, että rinnat liikkuvat yhden juoksukilometrin aikana jopa 80 metriä! Melkoinen matka vain yhden kilometrin aikana, maratonista puhumattakaan! Oikeanlaisilla ja kokoisilla liiveillä heilumista saadaan kuitenkin vähennettyä jopa 75%. Kannattaa siis ehdottomasti satsata kunnollisiin urheiluliiveihin, jotta vältytään ihokudoksen venymiseltä.

IMG_2960 IMG_3024

Ihanat ilmat houkuttelevat liikkumaan ja viime viikolla omiakin treenejä kertyi kiitettävästi- monipuolisesti lihaskuntotreeniä, juoksua, mäki/porrastreeniä, tyttären kanssa SUPpailua ja telkkaria katsellessa pilatesrullalla rullailua. Kehonhuolto on entistä tärkeämpää silloin kun treeniä on paljon. Treeniviikkoja kannattaa myös jaksottaa rankempiin ja kevyempiin, jotta keho ehtii kunnolla palautumaan. Riittävästi unta, hyvää monipuolista ravintoa ja huoltavaa liikuntaa, kuten esimerkiksi joogaa ja pilatesta. Sunnuntain rullailut menivät kuin huomaamatta yleisurheilun MM-kisoja seuratessa. Omien suosikkien, seitsenottelija Jessica Ennis-Hillin ja Usain Boltin, suorituksia oli mieletöntä seurata.

IMG_2981

Tulipa lauantaina käytyä kesäjuhlillakin. Sunnuntain aikaisten aamutöiden takia tämä “bilehile” liikkui kuitenkin autolla ja vichyn voimin 🙂

Heidi xx

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.