The time has come…

by | Mar 16, 2014 | Juoksu, Juoksutapahtuma, Luokittelematon, maraton, Matkustaminen, Nyc | 8 comments

Nimittäin aika ilmoittautua NYC 2014 maratonille. Enää neljä päivää aikaa hyväksyä NYRR:n kautta saamani/ansaitsemani paikka maratonille. Jalan kunnosta ei ole vielä tietoa, mutta päätös oli tehtävä. Niinpä lumisena lauantai aamuna, aamupuuron äärellä, klikkasin accept, ja maksoin 358$ osallistumismaksun. Ei ole halpaa lystiä, eikä rahoja saa takaisin esteen sattuessa. Moni varmaan ajatteleekin, että kuka hullu maksaa siitä, että saa juosta maratonin?? Mutta ei voi tietää, jos ei ole kokenut sitä tunnelmaa ja fiilistä, joka on lähtöviivalla ihan käsin kosketeltavissa- ja koko New Yorkissa. Kokemusta ja muistoja ei voi mitata rahassa. 

Nyt jo ihan täpinöissäni odotan tulevaa matkaa- hyvin on vieläkin muistissa vuoden 2009 fiilikset. Päällimmäisenä se mieletön olotila ja voittajafiilis juoksun jälkeen, mutta hämärästi muistan myös sen sietämättömän kivun jalassa. Mutta aika kultaa muistot… Ehdottomasti kokemus, jota en varmasti tule koskaan unohtamaan.

Nyt on kulunut jo puoli vuotta viimeisestä juoksulenkistä, enkä malttaisi enää millään odottaa sitä hetkeä, kun saan taas sitoa tossut jalkaan ja viilettää pitkin katuja ja metsäpolkuja. Varsinkin näin keväällä teiden sulaessa mieli alkaa olla jo malttamaton. Kunto tuskin on kauheasti laskenut; kiitos kahvakuulan kantelun, TRX:n ja salitreenin, mutta juoksu on siitä huolimatta aloitettava maltillisesti; pikku hiljaa peruskuntotasolta ja totutella jalkoja tärähtelyyn ja pitkäkestoiseen treeniin. Huhtikuussa on seuraava, ja toivottavasti viimeiset TT- kuvat. Ja toivottavasti takataskussa myös terveen paperit. Odotukset parantumisen suhteen ovat korkealla, eli toivottavasti enää kuukausi siihen, kun Asicset pääsevät taas tosi toimiin… loska ja takatalvikin on todennäköisesti silloin viimeistään ohi 😉 

Onko teistä lukijoista muuten joku lähdössä tänä vuonna Nyciin maratonille? 
 … time to register to New York marathon 2014! Snowy Saturday morning, just 4 days before closing date, I finally registered. Not sure about the condition of my leg, but hopefully I will be able to do it. 

8 Comments

 1. Suvi

  Mä ymmärrän täysin! 🙂 Toivottavasti jalka tosiaan on kunnossa huhtikuussa!

  Reply
  • Heidi

   Kiitos Suvi 🙂 Miten sun jalka voi?

   Heidi

   Reply
  • Suvi

   No miten sen nyt ottaa.. :p Kipeä se on ainakin. Just viimeisessä blogitekstissä päivittelin kuulumiset sen suhteen.

   Reply
  • Heidi

   Voi ei, ikävä kuulla. Kauan se sitten sullakin kestää parantua. Täytyykin käydä lukemassa 🙂 Tsemppiä!

   Heidi

   Reply
 2. -Sanna

  Mä pidän sormet ja varpaat ristissä, että pääset osallistumaan ja että jalka on kunnossa!

  Reply
  • Heidi

   Kiitos Sanna, pari viikkoa enää. Kauan kyllä kestää parantua, mutta toivottavasti lepo (juoksemattomuus) on auttanut.

   Mukavaa sunnuntaita 🙂
   Heidi

   Reply
 3. Laura

  Mäkin pidän kyllä molemmat peukut pystyssä, et sun jalka tulis vihdoin juoksukuntoon! Olishan se mahtavaa itekin päästä vastaavaan tapahtumaan juoksemaan! Ehkä joskus tulevaisuudessa 🙂

  Reply
  • Heidi

   Kiitos Laura 🙂

   Kannattaa hakea arvonnalla mukaan. Maratonille arvotaan nimittäin joka vuosi onnekkaita juoksijoita mukaan. Maksat vain 11$ ja jos onnetar suosii niin sitten osallistumismaksu on noin 350$. Jos maraton kiinnostaa, niin New York ei ole hassumpi paikka aloittaa 🙂 Siellä juoksin ensimmäisen virallisen maratonini.

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *