TÖIHIN PALUU JA UUDET TAVAT?

by | Aug 1, 2016 | Hyvinvointi, Lifestyle, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio, Smoothie | 4 comments

IMG_5099

Jos ei nyt, niin koska sitten? Jos olit ennen loman alkua tyytymätön omiin tapoihisi tai rutiineisiin, niin miksi et aloittaisi nyt loman jälkeen aivan tyhjältä pöydältä? Tai, jos lomaa on vielä jäljellä, niin aloita pikku hiljaa jo nyt! Sitä helpommalta paluu arkeen taas tuntuu. Ja aloita uudet tavat jo mieluiten heti töiden alettua- mitä nopeammin uudet rutiinit aloitat, sitä helpommin todennäköisesti tulet niitä jatkamaan. Ja, mitä enemmän asioita siirrät, sitä todennäköisemmin tulet jatkamaan vanhoilla tutuilla tavoillasi… Pallo on sinulla!

Rutiinit saattavat korvaan kuulostaa hieman negatiivissävytteisinä, mutta mielestäni ne luovat pohjan toiminnallemme. Rutiinit eivät tietenkään tarkoita tiettyjen asioiden orjallista noudattamista, mutta ne ohjaavat esimerkiksi päivittäisissä valinnoissamme, joista ajan myötä tulee tapoja eli rutiineja. Muistan, kuinka vielä vähän aikaa sitten aamujooga tuntui jotenkin todella hankalalta aloittaa ja kaikenlaisilla verukkeilla yritin siirtää sitä päivään tai iltapäivään, vaikka hyvin tiesin, kuinka ihanan olon jo ihan pienikin kehon avaaminen tekee. Sinnikkäästi kuitenkin jatkoin ja nyt automaattisesti, lähes joka aamu, levitän ensimmäiseksi joogamaton olohuoneen lattialle ja joogailen fiiliksen mukaan- välillä kauemmin ja välillä ihan vain muutaman minuutin. 

Mitä rutiineja sinulla on? Onko ehkä joitakin, joista haluaisit päästä eroon? Ja, mitä voisit mahdollisesti tehdä sen eteen?

Kaikkia tapoja ei tarvitse, eikä ehkä ole hyväkään muuttaa kertarytinällä. Olemmehan kaikki erilaisia ja se mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Mieti siis, mikä sopii parhaiten juuri sinulle. Työssäni olenkin huomannut, että parhaita tuloksia saadaan aikaiseksi silloin, kun keskitytään yhteen tai kahteen asiaan kerralla. Uusien tapojen omaksuminen saattaa aluksi tuntua työläältä ja aikaa vievältä, mutta jo muutamassa viikossa huomaat, kuinka säännöllisen tekemisen kautta kaikki helpottuu. Siksi on parempi keskittyä kunnolla pariin asiaan kuin sohaista vähän joka suuntaan. Tämän jälkeen voit taas ottaa uudet kaksi asiaa työn alle jne.

Keskity esimerkiksi ensimmäisillä työviikoilla unenlaatuun ja aamiaiseen. Itse ainakin huomaan, kuinka näiden kahden merkitys vaikuttaa koko päivän energioihin. Hyvin nukutun yön ja terveellisen aamiaisen jälkeen saa heti hyvät energiat ja positiiviset fiilikset uuteen päivään. Ja ehkäpä sen myötä teet parempia valintoja muutenkin päivän aikana? Jo viikon/kahden jälkeen uudet tavat tulevat jo kuin automaattisesti, eikä aamusmoothienkaan teko tunnu enää ollenkaan työläältä. Ja aina voit ennakoida ja tehdä aamiaisen jo illalla valmiiksi. Onnistunut päivä alkaakin siis oikeastaan jo edellisenä iltana 🙂

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lomallakin päivät saivat parhaan startin terveellisellä aamiaisella <3 

Tänään alkoivat työt myös täälläkin, tosin hieman pehmeämmin, kotitoimistolta käsin vielä tänään. Aikaisen nukkumaanmenon ansiosta heräsin virkeänä ilman herätystä jo kuuden aikaan. Aamujoogaa, vihersmoothie ja töiden kimppuun. Kotitoimistolla on mukava, kun voi tehdä hommia yökkäri päällä 🙂 Vaikka kotitoimistolla tosin on sitten myös ne omat häiriötekijänsä, kuten pyykit, tyhjennettävä astianpesukone jne, jolloin keskittyminen siihen olennaiseen voi helposti herpaantua.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamiaisella tänäänkin vihersmoothie. Tuoretta persiljaa isän kasvimaalta <3

Omiakin rutiinejani tuli loman aikana rikottua, mutta vihersmoothie on pysynyt matkassa koko kesän ajan. Tässä suosikkini…

RAIKAS AAMUNAVAUS

2 Lehtikaalin lehteä

2 Sellerin vartta

1/2 pkt Baby Pinaattia

n. 10-15 cm pala Kurkkua

1/2 Avocado

Persiljaa

1/2 tuore Mango

2 rkl maustamatonta Heraa (Foodin)

1 tl Viherjauhetta

Vettä

Blendaa kuohkeaksi smoothieksi. Tästä määrästä tulee iso kannullinen. Aamuisin “syön”, muista pureskella smoothie!, smoothien joko pelkästään tai sitten osana muuta aamiaista. Jos syön ainoastaan smoothieta, menee kerralla helposti koko kannullinen 🙂

Tämän viikon vinkkini on siis keskittyä uneen ja aamiaiseen! Heti huomenna onkin tulossa lisää vaihtoehtoja aamiaispöytään. Aurinkoa päivääsi- olitpa sitten vielä lomalla tai jo töiden kimpussa 🙂

Heidi xoxo

4 Comments

 1. ingrid

  Ihanan riskaabelisti tuo smoothie lapparin päällä 🙂 Laittaisitko sitten kanssa myös välipalavinkkejä, ne on selkeesti itsellä se huonoin lenkki!

  Reply
  • Heidi Tainio

   Huomenta Ingrid,
   Smoothie oli läppärin päällä vain kuvausajan 🙂 heh! Uskoisin, että pian tulevat aamupalavinkit toimivat myös välipaloina.
   Kivaa päivää 🙂

   Terkuin Heidi

   Reply
 2. AHeartyVibe

  Ihana aloitus, jos ei nyt niin milloin! Sepä, kun on niin helppo lykätä aloitusta aina sinne “sitten kun” osioon 🙂 Nykyään vaan on joka paikka pullollaan pikakuureja, itse kuitenkin menen samoilla linjoilla kuin säkin. Jos oikeasti haluaa muutosta, niin miksi ei alottaisi heti ja pienistä asioista. Oma näkemykseni tapojen merkityksestä ja niiden luomisesta.

  Reply
  • Heidi Tainio

   Huomenta,
   Aivan! Mikä onkaan parempi ajankohta kuin juuri nyt. Jos aina siirtää asioiden aloittamista, niin sopivaa aikaa ei välttämättä tule koskaan…
   Kävin lukemassa sun jutun ja tosiaan samoilla linjoilla mennään 🙂 Pienillä askelilla saadaan lopulta niitä pysyviä tuloksia, vaikka vauhti olisikin hitaampi.
   Kiva muuten, kun jaksat kirjoittaa sekä englanniksi, että suomeksi. Ulkomaalaiset ystävät ja tutut monesti pyytävät kirjoittamaan myös englanniksi, mutta usein se vain jää…
   Aurinkoa viikkoosi!

   Terveisin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published.