Saan usein kysymyksiä terveellisistä välipaloista, jotka on helppo ottaa mukaan lentomatkoille. Voi kuulostaa hassulta, mutta koska matkustan suhteellisen paljon, tykkään useimmiten ottaa lennoille mukaan omat eväät. Lentokoneissa kun useimmiten on tarjolla vain leipää, tai sitten aterian joutuu ostamaan itse. Mieluummin pakkaan eväitä mukaan jo kotoa.

IMG_9880

rp_blogger-image-1111141869.jpg

Raakapuuroa trail mixillä ja banaanilla. Kahvinkorvikkeena instant Cordycepsiä.

 Kätevät välipalat

Pakkaa mukaan välipaloja, jotka eivät pilaannu kassissa tai lämpötilojen vaihteluista. Hyviä esimerkkejä ovat mm. pähkinät, trail mix-sekoitukset, proteiinipatukat ja omenat. Jos otat matkalle hedelmiä, niin suosi sellaisia, jotka eivät pilaannu kassissa; esimerkiksi banaani tummuu nopeasti ja pahimmassa tapauksessa muussaantuu kassin pohjalle. Nämä useimmiten riittävät hyvin lyhemmille lennoille.

rp_blogger-image-253138658.jpg

Helsinki -Vantaalla tuorepuristettuja mehuja ja täytettyjä sämpylöitä

IMG_9878

 Vihermehua ja lehtikaali/kvinoa take away-salaattia Heatrowlla

Snack On the Go

Monille lentokentille on nyt myös avattu mehu/smoothiebaareja, joista on helppo napata matkalle evästä mukaan. Googlettamalla pieni vaivannäkö ennen matkaa kannattaa. Köpiksen kentällä on ainakin Joe&The Juice, Lontoon Heatrowlla Pret a Manger, Schipholilla Amsterdamissa on mehubaari ja viime näkemäni mukaan myös Helsinki- Vantaalla on uusi kioski, josta saa ainakin smootheja, hedelmiä ja täytettyjä leipiä. Terveellisempiä vaihtoehtoja on onneksi tulossa koko ajan enemmän ja enemmän.

 Take away- ateria säilytysrasiassa!

Pidemmille lennoille pakkaan usein säilytysrasiassa mukaani salaatin; baby pinaattia, kirsikkatomaatteja, paprikaa, tonnikalaa, quinoaa jne. Kurkkua ja pilkottuja tomaatteja vältän, sillä ne helposti vetistyvät rasian pohjalle. Myös avocadon otan mukaani kokonaisena ja lusikoin siitä suoraan paloja salaatin joukkoon. Chiapuddingia ja tuorepuuroa olen myös ottanut muutaman kerran mukaani aikaiselle aamulennolle. Vältä kuitenkin liian nestemäisiä ruokia, esimerkiksi smootheja, sillä ne todennäköisesti eivät läpäise turvatarkastusta.

 Vesipullo

Lentokentältä ostan aina ainakin muutaman vesipullon lennolle mukaan. Lennon aikana yritän juoda mahdollisimman paljon ihan vain vettä ja välttää kahvia tai muita kofeiinipitoisia juomia. Instant “sienikahvit” toimivat hyvin kahvinkorvikkeena. Lentokoneen kuiva ilma janottaa ja ihokin tuntuu pitkän lennon jälkeen rutikuivalta.

Unenlahjani ovat kuitenkin sen verran hyvät, että usein eväät saattavat jäädä kokonaan syömättä. Pitkilläkin lennoilla saatan nukkua koko lennon ajan- ennätys taisi olla viime Nyc-Hel välinen lento, kun nukahdin jo ennen nousua ja heräsin ensimmäisen kerran turbulenssiin Norjan ilmatilassa 😀

Mikä on sinun  suosikki on the go snack?

Heidi

4 Comments

 1. Sari | Wellnessmadness

  Mä olen varmaan jollain tavalla sairas mutta nautin lentokoneaterioista. Siis niistä lämpimistä ruuista. Välipalat (eli ne leivät) jätän kyllä lähes poikkeuksetta väliin. Viime reissulla söin Helsinki – Amsterdam lennolla Finskin tarjoaman sämpylän, koska en ollut saanut aamupalaa syötyä reissujännityksen vuoksi. Voi jestas että vatsa kiukutteli sitten koko loppumatkan, eli kaksi lentoa… Se oli virhe.

  Tulevalle reissulle pakkaaan ehdottomasti mukaan omia eväitä. Ajattelin tehdä jotain raakapatukoita toivoen, että ne kestävät jotenkin edes 30h matkustamisen 🙂 Tonnikalapurkit/pussit voisi olla myös käteviä, jos ne vaan menevät nesteidensä puolestä läpi turvatarkastuksesta.

  Reply
  • Heidi

   Mä tykkäsin myös ennen, mutta onkohan taso mennyt vähän alaspäin, kun monella lentoyhtiöllä mennyt maksulliseksi. Pitkillä lennoilla tosin ehkä eri juttu. Kilille lennetään KLM:llä, jonka lentokoneruuat on kieltämättä usein yllättäneet positiivisesti. Ennen tilasin etukäteen lennolle aina kasvisaterian, mutta harmittavan usein siinä oli papuja :/ Pavut ja lentäminen ei oikein ole hyvä combo 😉

   Uskoisin, että raakapatukat kestävät. Itse ainakin olen usein ottanut mukaan jopa raakasuklaapäällysteisiä, eivätkä ne ole pahemmin sulaneet. Kannattaa vain pakata ne tiiviisti folioon. Yksittäispakattu puuropussi on myös kätevä- kaataa vain kuumaa vettä päälle ja antaa hautua hetken. Päälle pähkinöitä tai jotain trail mix- sekoitusta. Minne olet muuten seuraavaksi matkalla?

   Terveisin Heidi

   Reply
 2. Johanna

  Hyviä ideoita kaikki muut paitsi tuo tonnikala salaatissa. Kerran lennolla jenkkeihin vieressäni istui mies, jolla oli tonnikalasalattia eväänä. Tuo lämmenneen tonnikalan haju oli niin kuvottava, että oksennus tuli. Eli välttäisin itse lennolla eväänä haisevia ruokia. En itse ainakaan kehtaisi syödä mitään haisevaa tonnikalaa siinä ahtaassa matkustamossa.

  Reply
  • Heidi

   Moikka Johanna,

   Hei, aivan totta! Tonnikalan haju lämmenneenä ei ehkä ole se paras :/ Muutenkin salaatteja otan mukaan vain pidemmille lennoille, sillä maku ja ulkonäkö kärsivät aina hieman kuljetuksessa. Onneksi monilta lentokentiltä saa ostettua terveellisempiäkin välipaloja.

   Terveisin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *