kuva

 

Peruslenkkiä, intervalleja, vauhtileikittelyä, sprinttejä, mäki/porrasjuoksua, polkujuoksua, pitkiksiä… Monipuolisuus on juoksussakin valttia- se pitää myös motivaatiota yllä ja kuntokin nousee nopeammin. Vaihtele säännöllisesti vauhtia, matkaa ja juoksualustaa, ja pidä välillä raskaampia ja kevyempiä viikkoja. Vauhtileikittelyt sopivat hyvin vähemmänkin juosseelle, kun taas porras/ja mäkitreenit vaativat jo hieman kovempaa kuntoa- toki porrastreenin voi tehdä kävellenkin!

Vauhtileikittely= treenimuoto, jonka aikana tempo vaihtelee maaston tai vaikka ihan fiiliksen mukaan. Ota spurtteja, laske sykkeet juoksu/kävelyllä, juokse reippaammin muutama minuutti… jne. Treenin on, nimensäkin mukaisesti, tarkoitus olla leikittelyä. Treenin voi tehdä myös ilman kelloa.

Porrastreeni= Esimerkiksi Malminkartanon 426 porrasta takaavat tehokkaan porrastreenin. Jo pelkkästään kävely ylösportaita saa sykkeet nousemaan. Jos haluat haastaa itsesi, niin juokse 10 porrasta -> kävele 10 porrasta -> juokse 10 -> astu jokatoiselle portaalle 10 -> juokse 10 -> kävele 10…. jne. Tai juokse aina ylös asti! Juokse alas kevyesti hölkötellen, niin että sykkeet laskevat. Pohkeet joutuvat treenissä koville ja suosittelenkin tekemään dynaamisia venyttelyjä tai putkirullausta treenin jälkeen.

Mäkitreeni= Spurtteja ylämäkeen! Viime viikolla juoksin mökkitiellä reippaita mäkivetoja. Mäet olivat melko pitkiä (ei liian jyrkkiä) ja vedot vaihtelivat yhdestä reiluun kahteen minuuttiin. Yhteensä tein 8 vetoa. Sykkeet nousivat, mutta yritin pitää juoksun rennon reippaana. Muista hyvä alkuveryttely ennen ja jälkeen mäkitreenin.

Reipasta maanantaita 🙂

Täällä aloitetaan loman jälkeen pehmeällä laskulla uusi työviikko!

Heidi xx

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.