Vinkkejä Herkkupepuille! Eroon Sokerikierteestä!

by | Sep 24, 2013 | Lifestyle, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio, Sokeri, Wellness | 2 comments

            Sokeri on addiktoivampaa kuin huume!

Tama herkku tosin on guilt-free raakaruokaherkku
@ Pure Food & Wine 🙂 


Eikä yllätä ollenkaan! Käsi käy karkkikulholla tiuhaan tahtiin, vaikka tarkoituksena oli ottaa vain muutama. Karkkia ei oikeastaan enää tee edes mieli, mutta nyt kun on aloittanut, niin kierre on vaikea katkaista. Onko tuttua? Toisille sopiikin paremmin totaalikieltäytyminen, kun toinen taas pystyy lopettamaan muutamaan karkkiin.

Muutaman viikon totaalikieltäytyminen auttaa monia pääsemään irti addiktiosta, eikä makeaa enää sen jälkeen tee edes mieli. Epäterveellisiä tottumuksia on kuitenkin hyvin usein vaikea muuttaa kieltojen kautta. Kielletty hedelmä kiehtoo, ja mielessä pyörivat vain ne kielletyt ruuat/herkut- Makuunin säkistä ja pullasta näkee jo untakin, vaikkei normaalisti edes söisi karkkia tai pullaa! Negatiivisesta ajattelutavasta olisikin hyvä päästä eroon- niin asiassa kuin asiassa! Ideaali olisi tietenkin syödä kaikkea kohtuudella, mutta miksi se on niin vaikeaa?


Tässä muutama vinkki sokerihiirille 🙂 

• Ruokailurytmit kuntoon. Syö tasaisin väliajoin, jotta verensokeri ei pääse laskemaan. Silloin sokerihimot iskevät herkemmin! 

• Vältä ruokakaupassa käyntiä nälkäisenä. Silloin on suurempi kiusaus ostaa jotain hyvää. 

•  Syö enemmän proteiinia. Varmista, että saat tarpeeksi proteiinia jokaisella aterialla. Proteiini tuo kylläisyyden tunnetta ja ehkäisee makeanhimoa. 

• Varo piilosokeria ja makeutusaineita. Piilosokeria on mm. ketsupissa, jugurteissa, valmisruuissa, kastikkeissa, leivässä… Ja lista on loputon! Kannattaakin tutkia ruokien ravintosisältöjä. HFCS (high fructose corn suryp) on pidetty yhtenä syynä jenkkien painonnousuun. Se on addiktoiva halpa makeuttaja, jota lisätään moniin ruokiin, leivissä se oli ainakin hyvin yleinen! Lähes KAIKKI markettileivät sisälsivät HFCS:ää! Siksi aito ruisleipä olikin tervetullut tuliainen 🙂 

• Vältä valmisruokia. 

• Syö makeita hedelmiä. I know, helpommin sanottu kuin tehty! Hedelmät eivät korvaa makeita leivonnaisia ja karkkia, jos olet pahassa sokerikoukussa. Mutta testaa ensin hedelmää, odota puoli tuntia, ja jos vielä sen jälkeen tekee mieli makeaa niin ota pala tummaa tai raakasuklaata. 

• Nuku riittävästi. Väsyneenä ja stressaantuneena tekee usein mieli roskaruokaa. Sokeri vain pahentaa väsymystä, ja energiatasot laskevat entisestään. 

• Treeni. Treenin jälkeen harvoin tekee mieli syödä epäterveellisesti.

• Think Positive! Positiivinen ajattelu ja itsensä hyväksyminen juuri sellaisena kuin olet! Tee tästä lähtien niitä asioita, jotka saavat juuri sinut voimaan hyvin. Mieti ennen suklaalevyn ostamista Haluanko syödä suklaata juuri nyt? Vai olenko nälkäinen? Tuoko se hyvän olon vai olenko vain väsynyt/ yksinäinen / surullinen/ toimeton?

Pahimpaan herkkuhimoon, ainakin itselläni auttaa raakasuklaa, jota on helppo tehdä myös itse, esimerkiksi Coco Vin raakasuklaapaketista. Herkkuhimoon auttaa myos itse tehty proteiinipatukat, raakasnickers, raakasuklaamousseTerveellisimmän version saat tekemällä “Sokerihiiren suklaisen lakritsasmoothien”. Tämän voi tehdä myös ilman lakritsijauhetta. 
            Sokerihiiren Suklainen LakritsiSmoothie! 


                                                   1 Banaani
                                      2 rkl Cashew- pähkinöitä 
                           2-3 rkl Puhdistamon Suklaapakkausta
                                          1-2 tl Lakritsijauhetta
                                           1 rkl Chian siemeniä 
                                                 Mantelimaitoa 

                                                 Blendaa ainekset keskenään  ja nauti!Aikaisempia sokeripostauksia voit lukea tasta,  tasta, ja tasta.

2 Comments

 1. Petra

  Heh, oon juuri kirjoittamassa postausta siitä, kuinka oikeestaan mikään noista “näin pääset eroon makeanhimosta” -nikseistä ei auta! 😀

  Reply
  • Heidi

   Sokerikoukusta ei todellakaan ole helppo paasta eroon! Totta on, etta hedelmat eivat itsellakaan pahimpaan himoon auta, mutta esimerkiksi kauppareissuja nalkaisena, valmisruokia, piilosokeria ja lisaaineita pystyy valttamaan, jos vain jaksaa nahda vahan vaivaa ja kiinnittaa huomiota ravintosisaltoihin.

   Myos ruokarytmit ja proteiinin saanti saattaa auttaa makeannalan hillitsemiseen… Jos mikaan muu ei auta, niin tekee edes pienemman pussin sielta Makuunista 😉 Eika herkuttelussa silloin talloin mitaan pahaa ole, mutta monelle se vain saattaa olla paivittainen tapa, josta olisi hyva paasta eroon – ainakin jos tavoitteena on painonpudotus!

   Taytyykin tulla lukemaan sun postaus 🙂 Kiva, kun kavit kommentoimassa 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *