TRX- naruista en olekaan vähään aikaan kirjoitellut, vaikka käytössä ovat toki päivittäin. TRX-narut toimivat erinomaisena apuvälineenä kehonpaino-treeneissä. Kahvakuulaan verrattuna TRX-narut on myös helpompi kuljettaa mukana, sillä ne painavat vain muutaman sata grammaa. Usein ne kulkevatkin mukanani matkoilla ja mökkireissuilla- narut saa sidottua ulkona puuhun tai kaiteeseen, tai pienen lisäosan avulla oven päälle- treenin voi siis tehdä ulkona tai sisällä.

TRX-treeni on erinomainen kokovartalotreeni, joka vahvistaa ennenkaikkea keskivartalon lihaksia, joihin kiinnitetään huomiota jokaisessa liikkeessä. (jokaisessa treenissä on tosin hyvä huomioida vatsalihasten aktivointi!) Lankku ja vuorikiipeilijä saavat lisähaastetta, kun jalat ovat “ilmassa” ja käsien alle voi tuoda vielä bosun, kuten alla olevassa kuvassa.

Treeni sopii niin aloittelijalle, kuin kokeneemmallekin- liikkeen kulmaa säätelemällä saat treenistä, joko kevyemmän tai haastavamman. Mitä lähempänä jalat ovat ankkuria, ylälukkoa, esimerkiksi soudussa, sitä tehokkaampi liike on. Myös jalkojen asento vaikuttaa liikkeen tehokkuuteen. Helpot aloittelijan liikkeet ovat esimerkiksi: kyykky, soutu, askelkyykky ja “golfkierto”, joka avaa hyvin rintarankaa.

IMG_9087 IMG_2902 kuva

image

Just Do It!

Heidi

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *