Aamulenkki vs Iltalenkki

by | Apr 23, 2014 | Aamulenkki, Fiiliskuvia, Iltalenkki, Lenkkeily, Lifestyle, Luokittelematon, Treeni | 4 comments

Olen aina ollut vannoutunut aamulenkkien ystävä (en tarkoita tässä tyhjällä vatsalla tehtyä treeniä), mutta nyt päivien pidentyessä olen innostunut tekemään lenkkejä myös iltaisin. Viime päivinä on ollut niin mielettömiä auringonlaskuja, ettei vain voi olla menemättä rantaan ihastelemaan luonnon kauneutta. Postauksen kuvat ovatkin eiliseltä iltakävelyltä- kiitos Heli kuvista 🙂 

Aamuisin olen kuitenkin huomattavasti virkeämpi ja silloin suosin reippaampia tai pidempiä lenkkejä, kun illalla taas lenkkeilen mieluummin kevyesti ja maisemia ihaillen. Liian kovatehoisen iltatreenin jälkeen on vaikeampi saada unta, siksikin kevyempi lenkki sopii paremmin. Aamulla kun on kuitenkin oltava liikkeellä jo aikaisin, ja unta olisi hyvä saada vähintään se 8 tuntia.  

( tällä hetkellä lenkki= kävelylenkki, paitsi kerran viikossa lisäksi kevyttä hölkkää) 

Pienen tutkimustyön jälkeen löysinkin aineistoa, jossa oli tutkittu miten oman kehon rytmi vaikuttaa mm.liikunnan nautittavuuteen eri vuorokaudenaikoina. Tutkimukset kertovat, että esimerkiksi iltarytmisillä ihmisillä jopa syke ja verenpaine käyttäytyvät aikaisin aamulla erilailla kuin myöhemmin päivällä. Hassua, sillä juuri samana aamulla keskustelimme asiasta iltavirkun ystäväni kanssa. Hänelle iltalenkit sopivat paljon paremmin, kun itse taas olen pirteimmilläni ja tehokkaimmillani aamusta. 

Kannattaa siis kuunnella omaa kehoa ja rytmiä tässäkin asiassa, jos vain mahdollista. Varsinkin tehokkaat treenit kannattaa aina tehdä hyvässä energia- ja vireystasossa. 

                                  Oletko sinä aamu-vai iltatreenaaja? 


Morning or evening workout? I’ve always been an early morning person, but now, when the days are getting longer I am really enjoying the evening walks by the sea at sunset. So beautiful! 

4 Comments

 1. Hanna

  Ihania kuvia ootte saanut lenkiltä taltioitua! 🙂

  Mä olen enemmän iltaliikkuja, kuin aamuliikkuja. Arkena varsinkin. Vaikka aamuisin olisikin ihanan pirteää aloittaa päivä lenkillä, koska se herättäisi koko kehon ja mielen tulevaan, mutta tehotreenejä en aamulla millään pysty tekemään. Viikonloppuisin treenit sijoittuu usein aamupäivään. Kun on saanut ensin heräillä rauhassa ja juoda kupposen kahvia, on olo jo paljon tuoreempi 🙂

  Reply
  • Heidi

   Kiitos Hanna,

   Hyvä kuvaaja mukana ja ihana ilta 🙂
   Kiva kuulla, miten erilaisia tapoja kaikilla on. Tässäkin tulee todistetuksi yksilöllisyys; se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Aiemmin saatoin vetää jopa intervallit tai pitkän lenkin kukonlaulun aikaan!

   Oikein aurinkoista päivää sinulle Hanna ja mukavia lenkkeily-iltoja 🙂
   Heidi

   Reply
 2. Suvi

  Täälläkin yksi iltalenkkeilijä. 🙂 Kyllä mä aamullakin lenkkeilen, jos aikataulut niin vaativat. Ja se piristääkin kivasti! Mutta tehokkaammat treenit ajoittuvat kyllä iltapäivään tai iltaan.

  Reply
  • Heidi

   Moikka Suvi,

   Ehkä nyt valoisien kesä-iltojen lähestyessä tulee itselläkin enemmän iltalenkkeiltyä. Kivaa vaihtelua 🙂 Muuten kyllä suosin aamulenkkejä, sillä sisäinenkello herättää jo ennen aamukuutta!

   Energistä ja aurinkoista perjantaita 🙂
   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *