Pitkästä aikaa vähän juoksukuulumisia. Huhti/toukokuu mentiin kevyellä 1-2 lenkkiä viikossa, mutta nyt kesäkuun alusta sain luvan lisätä taas yhden lenkin viikko-ohjelmaan. Pikku hiljaa uskallan juosta jo 2-3 lenkkiä viikossa; 2 lyhyempää lenkkiä, noin 5-7 km, ja yhden pidemmän 8-10 km lenkin. Tuntuu niin hyvältä juosta, ja ennenkaikkea ilman kipuja. Juoksu on kuin meditaatio, jonka aikana ajatukset selkiytyvät- moni uusi idea onkin saanut alkunsa juuri juoksulenkillä. Jokainen juoksua harrastava tietää, ettei korvaavissa treeneissä, vesijuoksussa tai pyöräilyssä, pääse samoihin fiiliksiin ja endorfiineihin kuin juoksussa. Jokainen lenkki on erilainen, mutta olotila lähes aina lenkin jälkeen sama- iloinen ja positiivinen mieli. Ja jos jotain olen loukkaantumisen aikana oppinut vielä paremmin, niin kehon kuuntelemisen. Tällä hetkellä tärkeämpää kuin kehon äärirajoille vienti (esimerkiksi maraton) on pystyä liikkumaan ja käyttämään kehoa päivittäin niin kuin haluan, joka on tärkeää jo ihan työnkin puolesta. 

Eilen aamulla juoksin viikon kolmannen lenkin, aika tasan 10 kilometriä. Juoksu tuntui hyvältä, mutta ilman aamupalaa tehty lenkki alkoi lopussa tuntua kehon energiatasoissa. Yleensä syön aina ennen pidempiä lenkkejä aamupalan tai ainakin jotain pientä, mutta perjantai-illan “kukkakaalipizza” (olikin muuten hyvää!) täytti sen verran hyvin, ettei aamulla ollut ollenkaan nälkä. 

Juoksun suhteen suunnitelmat ovat muuttuneet ja tämä vuosi mennään todennäköisesti ilman suunniteltuja juoksutapahtumia. Pullukka Runilla Vierumäellä aion ehkä juosta lyhyemmän reitin 6,5km, mutta muuten kuviot ovat täysin auki. (Vierumäellä on mahdollisuus juosta joko 1/2 maraton tai 6,5km, ja Run4Good porukka on sielläkin myymässä Zero Pointin kompressiosäärystimiä.) Syyskuun Tukholma 1/2 maraton houkuttelisi, mutta saattaa olla vielä liian aikaista jalan kanssa- en uskalla tässä vaiheessa ottaa mitään riskejä. Jopa kauan odotettu Nyc maraton jää todennäköisesti väliin, sillä marraskuun lopulle on tiedossa uusia tuulia. 

Aamupalalla juoksun jälkeen tuorepuristettumehu; paljon selleriä, kurkkua, ananasta, sitruunaa ja chiansiemeniä, jotka sekoitin mehuun siis vasta mehustamisen jälkeen. Granola parfait; luomu soijajugurttia, tuoreita mansikoita ja homemade granolaa. Myös aurinko tuli terassille kuin tilauksesta. Harmi vain, että tilaus ei kestänyt kuin eilisen, mutta toisaalta… ihana olla vain kotona, juoda kuppi kahvia, lukea viikon lehdet ja laahustaa vieläkin yökkärissä, eikä ole kiire minnekään 🙂 Mukavaa sunnuntaita! 

Right now I am so glad, that I am able to run 2-3 times a week. 2 shorter ones between 5-7K and one longer one approx. 8-10K. It feels so good. Right now, I don’t have any plans for the races, and this year will be just taking easy- I might even skip the long waited Nyc marathon. But I have a really good reason for that. 

On the plate after my morning run yesterday: green juice (celery, cucumber, pineapple, lemon and chia seeds) and homemade granola parfait layered with organic soy yogurt, strawberries and granola. Yummy 🙂 


0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *