BACK TO SCHOOL SMOOTHIE

by | Aug 11, 2016 | Aamupala, Hyvinvointi, Lifestyle, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio, Smoothie | 2 comments

IMG_4936

Mustikkasmoothie mulpereilla ja myslillä

Aika palata lapsillakin taas koulunpenkille ja normirytmeihin, jotka ainakin meillä ovat teinien kanssa olleet aivan muuta kuin säännölliset- pelireissuja, matkoja, kavereita tulee ja menee, siskonpetiä tehdään harvase ilta ja ruokapöydässä sen kun lautasten lukumäärä kasvaa 🙂 Ja kiva niin, tykkään olla mukana missä mennään, kenen kanssa jne. Oikeastaan toivonkin, että nuoriso on meillä. Saa kummasti itsekin piristystä, kun kuuntelee näitä ruokapöytäkeskusteluja- ja ihme kyllä, äitiä ei edes hätistellä pois 🙂

Mutta nyt kuitenkin taas paluu arkeen ja rytmeihin! Alla päivän smoothie, jonka voimalla startattiin ensimmäinen koulupäivä. Smoothie on hyvä aamupala etenkin silloin, jos aamusyöminen ei oikein nappaa. Paljon energiaa kuluttavan smoothieen kannattaakin laittaa esimerkiksi pähkinöitä, avocadoa ja hieman lisäproteiinia, jotka pitävät nälkää kauemmin kuin esimerkiksi pelkät hedelmät ja marjat. Jo lasillisestakin saa paljon ravintoaineita ja hyvin energiaa. Ja helppo tapa lisätä päivittäistä marjojen, hedelmien ja kasvisten saantia!

Tytär pyytääkin ja tekee jo itsekin smootheja, mutta poika onkin sitten hieman haastavampi tapaus. Ja juuri etenkin pojalle, jolla on kolmisen kertaa viikossa aamutreenejä, ja jaksaa pitäisi sen jälkeen vielä pitkä koulupäivä ja päivän toisetkin treenit, on aamulla jotakin syötävä, että päivä lähtee heti täysillä energiavarastoilla käyntiin. Siksi olemme nyt syksyn tavoitteeksi ottaneet aamusmoothiet. Ja aamutreenien jälkeen on onneksi seuran puolesta pelaajille tarjolla vielä aamiainen ennen kouluun menoa. Iso peukku siitä!

BACK TO SCHOOL SMOOTHIE

2 isoa annosta tai 3 keskikokoista

2 Banaania

200gr Mustikoita

1/2-1 Avocado

kourallinen Baby Pinaattia

reilu kourallinen Cashewpähkinöitä

2 Taatelia

mitallinen Foodinin maustamatonta Heraa

Kanelia

Mantelimaitoa

Aja tasaiseksi smoothieksi <3 Koristele mielesi mukaan- marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä, mysliä, kaurahiutaleita, mulpereita…

Reipasta päivää koululaisille!

Heidi xoxo

2 Comments

 1. Susanna

  Hei, olen banaanilla allerginen. Millä korvaisin smoothieissa banaanin?

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Susanna,
   Pahoittelut, että vastaus tulee näin myöhässä! En saanut ilmoitusta kommentistasi. Banaanin sijaan laittaisin ehkä enemmän avocadoa, joka tekee smoothiesta myös kuohkean ja kermaisen- tai cashewpähkinöitä.

   Terveisin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published.