Jos pitäisi valita vain kaksi ruoka-ainetta, joita söisin päivittäin, olisi valinta superhelppo; Avocado ja bataatti <3 Avocadoa käytän lähes kaikessa; niin smootheissa, salaateissa, levitteenä leivän päällä ja jopa kakuissa- päivitttäin. Avocadot ovatkin kauppalistan vakiojuttu, mutta heti perässä hyvänä kakkosena tulee bataatti.

Viikolla teen usein bataatista nopeita kasvissosekeittoja. Keitoissa vaihtelen usein juureksia, mutta bataattia käytän lähes aina. Bataatti tuo keittoon ihanan pehmeän ja hieman makeahkon twistin. Bataattiranskiksia/muussia tai uuniperunoita (bataatista tietenkin!) teen useimmiten kalan tai kanan lisukkeeksi, ja sopiihan se ihan vaikka burgerin “leiväksikin”. Jopa joulupöydän vakioksi on noussut punajuuri/bataattilaatikko.

Edellä mainitut ovat varmasti jo monelle ennestäänkin tuttuja, mutta oletteko testanneet bataattia smoothiessa? Enpä ollut itsekään vielä ennen viime viikkoa. Hieman skeptisellä mielellä laitoin lounaalta ylijääneet bataattilohkot Vitamixiini ja mietin, mikä muu sopisi parhaiten sen kaveriksi. Lopulta päädyin takuuvarmoihin banaaniin, mantelimaitoon ja chian siemeniin, jotka toimivat aina. Ripaus kanelia vielä mausteeksi ja muutama jääpala joukkoon viilentämään. Yllätävän toimiva combo! Testaa, jos et usko 🙂

DSC_5380

Sweet Potato Pie Smoothie

1 jäinen Banaani

3 dl Bataattia (kypsennetty ja kuorittu)

3 dl Mantelimaitoa

1 rkl Chian siemeniä

ripaus Kanelia

muutama Jääpala

Aja ainekset tasaiseksi smoothieksi ja nauti!

Heidi <3

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *