It’s all about balance!

by | Aug 12, 2014 | balance, elämäntapa, kohtuus, Lifestyle, Luokittelematon, Ruokavalio, Treeni | 0 comments

Kesän jälkeen on taas aika palata arkeen ja rutiineihin, mutta näin aurinkoisen kesän jälkeen sekin tuntuu mukavalta. 

Tänä kesänä olen viettänyt päivät lähes kirjaimellisesti ulkona. Aamut ovat alkaneet terassilla rennosti aamupalan ja lehden parissa, ja vielä illalla viimeiseksi on istuttu ulkona ihailemassa auringonlaskua. Treenit ovat olleet täysin ulkopainotteisia;  juoksua, suppailua, kahvakuulaa, tennistä, pyöräilyä, uintia, vesijuoksua ja vaellusta. Ja ulkolajien parissa aion varmasti viettää aikaa myös pitkälle syksyyn. Salille siirrytään vasta, kun saadaan lumi maahan. Ja toivottavasti tulevana talvena päästäisiin taas hiihtämään! Syksyllä aion edelleenkin yrittää liikkua mahdollisimman monipuolisesti eri lajien parissa. Se ei ainostaan pidä motivaatiota yllä, vaan pitää myös kehon tasapainoisempana. Kuulatunnit tuntuvat lihaksissa, varsinkin maanantaisin ja torstaisin, jolloin vedän pari tuntia putkeen. Jooga, pyöräily, uinti ja juoksu tuovat tasapainoa ja monipuolisuutta. Kehonhuoltoon aion kiinnittää myös entistä enemmän huomiota. 

Jos treenirintamalla on kesäisin monipuolisuutta, niin sitä se on myös ruokapuolellakin. Lautaselta löytyy paljon tuoreita kasviksia, hedelmiä, marjoja, salaatteja ja smootheja. Varsinkaan kesähelteillä ei lämmintä ruokaa tehnyt mieli juuri ollenkaan. Parasta onkin syödä vuodenaikojen mukaan ja opetella kuuntelemaan, mitä oma keho kaipaa. Lähes kaikkea testanneena tunnen löytäneeni itselleni sopivan tavan- kaikkea kohtuudella. Toimii minulle parhaiten, enkä tunne, että joutuisin luopumaan mistään. Terveellisempiä valintoja tekee jo luonnostaan. 

Juuri nyt aion surauttaa vihersmoothien, suunnitella viikon tunnit/treenit ja valmistautua illan ravinto-ohjaukseen Skypen kautta. Ikävä vatsavaiva on kiusannut lähes koko päivän ja toivonkin, että huomiseen mennessä olo on taas normaali. Tsemppiä kaikille koulutielle ja töiden pariin palanneille 🙂 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *