IMG_6002

Hyvää huomenta ja terveiset Saariselältä. Matka Rovaniemeltä sujui bussilla oikein leppoisasti. Oli oikein rentouttavaa kuunnella musiikkia ja katsella vain ulos ikkunasta vaihtuvia maisemia. Kolme ja puoli tuntia meni yllättävänkin nopeasti.

Perillä Elina ja Rami jo odottelivatkin ja suunnistimme samantien Kaunispään huipulle ihailemaan upeita maisemia ja syömään myöhäistä lounasta. Vallitseva hiljaisuus ja maisemat vangitsevat, mutta tuntuu kuin leijuisin vielä jossain yläilmoissa, josta laskeutuminen vaatii hieman ponnisteluja. Ei kiirettä minnekään- kaikki on tässä ja nyt. Hieman kateellisena kuuntelin Elinan ja Ramin ensi viikon vaellussuunnitelmista. Tänne olisi ihana jäädä pidemmäksikin aikaa.

FotorCreated OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_6009

Huipulla tuulee! 

”Kaunispään Huippu sijaitsee 437 metriä merenpinnan yläpuolella nimensä mukaisesti jylhän Kaunispää tunturin huipulla.
Liki sadan tunturin sanoinkuvaamattomat näköalat odottavat Lapin kävijöitä. Kirkkaalla säällä voi nähdä jopa 40 km päähän sijaitseville Venäjän tuntureille asti.
Vuodenajan mukaan Huippu verhoutuu ruskan väriloistoon, talven revontuliin ja hohtaviin hankiin, unohtamatta yöttömän yön kesäaikaa.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaunispään Huippu kutsui meidät myöhäiselle lounaalle. Kala- ja kasvisruokien ystävänä valitsen useimmiten listalta kalaa, vaikka näin Lapissa poronkäristyskin kuulosti houkuttelevalta. Itse kokin keräämät korvasienet tekivät kuitenkin vaikutuksen ja valitsin nieriää, kasvisten ja sienikastikkeen kanssa. Paikan munkit ovat kuulemma myös must ja jälkkäriksi jaoimmekin sellaiset. Viime munkista onkin jo vuosia, mutta olipa hyvää 🙂 Mieleen muistuvat lapsuuden pitkät hiihtolenkit, munkki ja kuuma mehu. Näissä maisemissa, kun on tullut hiihdettyä lenkki jos toinenkin. 

 

IMG_5995

Nyt katse kohti päivän etappia- 40 kilometriä. Ulkona on harmaata ja sataa, mutta eipä tuo haittaa- varusteet ovat kunnossa ja kisan jälkeen pääsemme saunomaan 🙂

P.S Instagramiin on tullut nyt myös ”omat tarinat”, sinne laitamme Elinan kanssa kuvia ja lyhyitä videoita matkalta @heidionthego @endorfiinikoukussa

Heidi xoxo

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *