Lämmittävä Lohikeitto (maidoton)

by | Dec 9, 2015 | Arkiruokaa, lohikeitto, Lounas, Luokittelematon, Ravitsemus, Resepti, Ruokavalio | 0 comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Paluu arkeen ja kokkailuun. Kyllä on kaupassa käyntikin taas mukavaa, kun suunnittelee aterioita hieman paremmin. Helpottaa huomattavasti arkea ja kauppalistan kanssa on paljon mukavampi tehdä ostoksia kuin päättömänä pyöriminen. Itse en ainakaan kaupassa saa yhtään uutta ideaa mieleen. Samalla jäävät pois myös turhat heräteostokset.

 

Eilen aamutreenattavien jälkeen ajoin suoraan kauppaan. Ulkona vietetyn aamupäivän jälkeen teki mieli lämmittävää lounasta- lohikeitto kuulostikin oikein houkuttelevalta. Keittoa teen aina keralla isomman satsin, josta jää ainakin vielä seuraavalle päivälle. Joukkoon laitoin vielä paljon kurkumaa ja inkivääriä. Niitä molempia olenkin nyt syksyn aikana laittanut lähes ruokaan kuin ruokaan.

 

Helppo Lohikeitto

3 isoa Perunaa

1 iso Bataatti

n. 10 cm pätkä Purjoa

n. 600gr Lohta

1 Kasvisliemikuutio (esim. Reformi)

tuoretta Tilliä

tuoretta Inkivääriä

Kurkumaa

Mustapippuria

Suolaa

1 prk Kookosmaitoa (200ml)

 

Laita kattilaan noin 1 litra vettä (en mitannut tarkasti). Kuori ja pilko perunat ja bataatti. Laita kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio, peruna-ja bataattilohkot. Tässä vaiheessa revin joukkoon myös tilliä, raastoin inkivääriä ja lisäsin mausteita. Kurkumaa laitoin reilusti. Hieman myöhemmin lisäsin pilkotun purjon. Tällä välin leikkaa lohesta nahka pois (usein pyydän kalatiskiltä lohen ilman nahkaa!) ja pilko lohi. Lisää lohipalat keittoon, kun perunat ovat lähes kypsiä. Kala kypsyy nopeasti. Lisää joukkoon myös kookosmaito. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile keitto tuoreen leivän kanssa. Omalla leivälläni “voina” avocadoa 🙂 Nam!

Heidi xx

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.